Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 17. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kisalföld

143 millióból újult meg az óvoda Sopronban

143 millióból újult meg az óvoda Sopronban

Száznegyvenhárommillió forintos beruházással, amelyből tizenötmillió forint volt az önrész összege, megújult a Trefort téri óvoda, amelybe kétszázharminc gyerek jár.

A hétfőn rendezett átadóünnepségen Fodor Tamás polgármester és a Jereván-lakótelep önkormányzati képviselője, Tóth Éva részletezte: az „Egészséges életmódra nevelés fejlesztése" elnevezésű projekt keretében korszerű homlokzatvakolással és hőszigeteléssel látták el az épületet, továbbá teljes belső felújítást is végeztek a szakemberek.

Huszonhat helyiségnél készült el az akadálymentesítés, s egy új tornaszobát és egy új csoportszobát is kialakítottak. Korszerű udvari játszóeszközökkel is gazdagodtak az óvodások, akinek létszáma – a projektnek köszönhetően – huszonöttel bővülhet.

Címkék: óvoda, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.