Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 30. 09:32, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

23 országot érintő félmilliárd forint értékű pénzmosásban nyomoztak a vasi rendőrök

23 országot érintő félmilliárd forint értékű pénzmosásban nyomoztak a vasi rendőrök

A gyanú szerint öt kontinens huszonhárom országában harminckét gazdasági társaság érintett abban a több mint félmilliárd forint értékű pénzmosásban, mely miatt huszonkét gyanúsítottal, kameruni és nigériai állampolgárokkal szemben javasol vádemelést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság - közölték a megyei főkapitányság honlapján szerdán.

Azt írták, a nyomozás szerint 2014 júliusa és 2015 júliusa között Európában, Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban működő gazdasági társaságok informatikai rendszerét törték fel a bűnelkövetők, akik az érintett cégek üzleti levelezéseit nyomon tudták követni. A gyanúsítottak a megszerzett információk birtokában valós üzleti partnereket felhasználva, vagy magukat valós üzleti partnereknek kiadva különböző szolgáltatások, illetve termékek értékesítésének és vásárlásának színlelésével tévesztették meg a kiszemelt vállalkozásokat.

Hozzáfűzték: a külföldi cégek a fiktív vásárlások ellenértékét kameruni és nigériai állampolgárok ellenőrzése alatt álló magyarországi bankszámlákra utalták.

A rendőrség szerint a pénzmosási tevékenységet egy 23 éves kameruni férfi irányította és huszonegy társa is részt vett benne, döntöttek a befolyó összegek felvételéről vagy másik számlára utalásáról.

A vasi nyomozók összesen huszonkét gyanúsítottat hallgattak ki, a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a félmilliárd forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.