Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. December 23. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Bodnár Boglárka

4,5 milliárdos uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

4,5 milliárdos uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

Uniós forrás vált elérhetővé karitatív szervezeteknek, a 4,5 milliárd forintból új eszközöket vásárolhatnak vagy telephelyet alakíthatnak ki

- tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a MTI-t. Soltész Miklós elmondta: pályázni folyamatosan lehet 2019-ig vagy a keret kimerüléséig, az első határidő pedig január 31.

Hangsúlyozta: az EU-s forrás lehetőséget ad a szervezeteknek arra, hogy jobb felszerelésekkel segíthessék, láthassák el az embereket vagy baj esetén menthessék őket.

Soltész Miklós felidézte, hogy hat éve vezették be az első jelentős változtatásokat a Karitatív Tanácsban, ennek következtében szorosabb lett a szervezetek, valamint a kormány együttműködése. Példaként említette, hogy katasztrófák esetén együtt lépnek fel, valamint közös telefonszámon várják az adományokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: