Városlista
2019. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 27. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: fertotaj.hu

A Fertő vidék legszebb háza

A Fertő vidék legszebb háza

Immáron 5. alkalommal került kiírásra a Legszebb Ház a Fertő vidéken pályázat a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért egyesület közös szervezésében.

Két évente kerül sor a pályázat felhívására, először 2008-ban lehetett pályázni. A pályázat első évbéen 1 díj került csak kiosztásra, második kategóriában nem hirdettek győztest. A döntést a zsűri tagok azzal indokolták, hogy a beadott pályázatok között nem találtak olyat, amelyet minden elemében példaként ki lehetne állítani.
Az ezt követő években 4-4-4 oklevél került átadásra. Eddig összesen 13 épület kapta meg az elismerést, és tehette ki a táblát az épület falára, a Legszebb ház a Fertő-vidéken felirattal.
2016-ban 2 kategóriában lehet a pályázatot benyújtani:
- A legszebb felújított épület a Fertő-vidéken (2011. után felújított)
- A legszebb új építésű épület a Fertő-vidéken (2011. után épült)

A beérkezett pályázatokat helyi építészek díjazták.A 2016-os "A legszebb felújított épület a Fertő vidéken" kategóriában, egy pajta átépítését díjazta a zsűri. Az istállóból egy meseszerű házikót alakítottak ki, ahogy nyitóképünkön is láthatő.

A legszebb új építésű kategóriában nem érkezett díjra érdemes pályamű, így nem osztottak ki díjat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 08. 11:26, péntek | Helyi

Isten éltesse a nőket! - Ma van Nőnap, aminek íme a története!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tiszteletet és becsületet fejezi ki. Világszerte 1917 óta minden év március 8-án ünnepeljük.

2019. Április 18. 18:30, csütörtök | Bulvár

A Disney ötmillió dollárral támogatja a Notre-Dame újjáépítését

A Walt Disney vállalat ötmillió dollárt (1,4 milliárd forintot) adományoz a tűzvészben súlyosan megrongálódott 850 éves párizsi Notre-Dame újjáépítésére.

2019. Április 18. 18:10, csütörtök | Belföld

Jellemzően napsütéses, száraz idő várható húsvétkor

Jellemzően napsütéses, meleg, száraz idő várható a húsvéti hosszú hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2019. Április 18. 17:29, csütörtök | Életmód

Kevesen használják a tévés és internetes gyerekzárakat

Kevés szülő használja a televíziós és internetes gyerekzárakat, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fel fogja szólítani a szolgáltatókat, hogy népszerűsítsék azokat a káros tartalmak kiszűréséért.