Városlista
2019. február 23, szombat - Alfréd

Hírek

2017. Január 27. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: fertotaj.hu

A Fertő vidék legszebb háza

A Fertő vidék legszebb háza

Immáron 5. alkalommal került kiírásra a Legszebb Ház a Fertő vidéken pályázat a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért egyesület közös szervezésében.

Két évente kerül sor a pályázat felhívására, először 2008-ban lehetett pályázni. A pályázat első évbéen 1 díj került csak kiosztásra, második kategóriában nem hirdettek győztest. A döntést a zsűri tagok azzal indokolták, hogy a beadott pályázatok között nem találtak olyat, amelyet minden elemében példaként ki lehetne állítani.
Az ezt követő években 4-4-4 oklevél került átadásra. Eddig összesen 13 épület kapta meg az elismerést, és tehette ki a táblát az épület falára, a Legszebb ház a Fertő-vidéken felirattal.
2016-ban 2 kategóriában lehet a pályázatot benyújtani:
- A legszebb felújított épület a Fertő-vidéken (2011. után felújított)
- A legszebb új építésű épület a Fertő-vidéken (2011. után épült)

A beérkezett pályázatokat helyi építészek díjazták.A 2016-os "A legszebb felújított épület a Fertő vidéken" kategóriában, egy pajta átépítését díjazta a zsűri. Az istállóból egy meseszerű házikót alakítottak ki, ahogy nyitóképünkön is láthatő.

A legszebb új építésű kategóriában nem érkezett díjra érdemes pályamű, így nem osztottak ki díjat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 16:46, szombat | Külföld

Brexit - Ha a jövő héten nincs áttörés, halasztani kell a kilépést

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az unióból abban az esetben, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában.

2019. Február 23. 15:35, szombat | Belföld

Megkerülhetetlen a dolgok internete a vállalatok szerint

A cégeknek már több mint egyharmada használja, a használók 70 százaléka jutott túl a kísérleti szakaszon, akiknek a 95 százaléka már látja a technológiába történő befektetés előnyeit,

2019. Február 23. 13:57, szombat | Külföld

Trump újabb találkozóra készül a kínai elnökkel

Donald Trump amerikai elnök pénteken közölte: újabb találkozóra készül Hszi Csin-ping kínai államfővel. Közben meghosszabbították az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját.

2019. Február 23. 12:36, szombat | Belföld

Egyedülálló felmérés készül a lakosság egészségi állapotáról

Egyedülálló, több mint 420 ezer adatot tartalmazó adatbázist készítettek debreceni kutatók a lakosság, azon belül az északkelet-magyarországi romák egészségi állapotáról, a vizsgálódás folytatódik