Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 08. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Játéksziget

A szeretet jelével indult a Játéksziget Győr-Moson-Sopron megyei kampánya

A szeretet jelével indult a Játéksziget Győr-Moson-Sopron megyei kampánya

Szívet formáztak a soproni Cseresznye sori gyermekotthon lakói a Játéksziget adománygyűjtő kampányának megyei nyitóeseményén.

A Játéksziget bolthálózat adománygyűjtő kezdeményezése arra bíztatja a gyerekeket és szüleiket, hogy május 24-ig vigyék el megunt, feleslegessé vált játékaikat a Játéksziget bolthálózat üzleteibe, köztük a győri gyűjtőpontba. A felajánlott ajándékokat Gyereknapon, május 26-án beteg vagy szülő nélkül nevelkedő gyerekeket gondozó intézmények, illetve az ezeket támogató civil szervezetek kapják meg.

A Játéksziget a győri Árkád bevásárlóközpontban található üzletében összegyűjtött játékokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményének lakói számára ajánlotta fel. A soproni Cseresznye sori gyermekotthon és utógondozó otthonban tartott kampánynyitó eseményen a gyermekvédelmi intézményben 15 éve működő Árvácska Alapítvány kuratóriumának tagja, az otthon szakmai vezetője, Pichlerné Gábor Beáta elmondta, hogy a felajánlott játékok azért fontosak, mert segítik a gyerekek komplex személyiség-fejlődését, a nevelési hátrányok leküzdését, ráadásul fontos szerepük van a közösségépítésben is.

Háromszéki Ildikó a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője kijelentette, a megye 15 otthonában azért dolgoznak, hogy mind közelebb hozzák a család élményét a szülők nélkül felnövő gyerekeknek. Ezek aránya a megyében 60%, ami magasan az országos átlag felett van a szakember szerint, ezért különösen fontos a gyermekvédelmi intézmények támogatása.

- Nevelő család nélkül még nagyobb szükség van a játékokra, a közösségi élmény megteremtésére – fogalmazott a vezető, aki elsősorban a személyre szabott, a fejlesztés igényét is szem előtt tartó játékszerek hasznosságát emelte ki.

Molnár Judit, a Játéksziget marketing igazgatója a nyitóeseményen elmondta, a gyermekek számára a szülői odafigyelés mellett a játékok sokszínűsége az egyik legfontosabb nevelő, tanító és fejlesztő elem. A játék nemcsak öröm forrása, de a személyiség fejlődésének alakítója is, ezért a Játéksziget szeretne minél több családot elérni felhívásával annak érdekében, hogy több száz nehéz sorsú gyereknek idén tényleg valódi élményt jelentsen május utolsó vasárnapja.
A Játéksziget a kampány során játékot leadó jószívű gyerekeket elismerő oklevéllel és értékes nyereményeket nyújtó gyereknapi tombolával jutalmazza, szüleik segítségét pedig kedvezményes vásárlásra jogosító kuponnal honorálja.

Címkék: gyereknap, gyerekotthon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.