Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. November 29. 13:46, csütörtök | PR

A tökéletes és megbízható karikagyűrű titkai

A tökéletes és megbízható karikagyűrű titkai

Mik a legfontosabb szempontok ahhoz, hogy a karikagyűrűnk, akárcsak a szerelmünk, egy életre szóljon? Milyen anyagból készüljön, legyenek-e benne kövek, mik a jelenleg divatos színek?

Mind-mind kérdés, mellyel csak akkor szembesülünk, mikor észleljük a kínálat sokszínűségét.

Az első és legfontosabb szempont, hogy milyen anyagból készüljön a gyűrű? Manapság Magyarországon a leggyakrabban használt fém a karikagyűrűk tekintetében, az arany. Na persze nem magában, ötvözetlen állapotban, hiszen úgy rendkívül sérülékeny és a színe is csak a jól ismert sárga. Éppen ezért az aranyat különböző százalékban ötvözik más fémekkel, attól függően, hogy milyen minőségűt és milyen színt szeretnének elérni. A finomságot karáttal szokás jelölni. A 750%°-es aranyat 18 karátosnak, 585%°-es finomságú aranyat 14 karátosnak nevezik. Tehát a 14 karátos arany 1000 egységből 585 egység aranyat tartalmaz, a többi fennmaradó rész 415 egység ötvözőanyag. Ma Magyarországon a legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő arany 585%°-es, tehát 14 karátos.

A következő kérdés, hogy milyen színű legyen a kiválasztott gyűrű? A technikának hála ma már nem csak a jól ismert sárga arany áll rendelkezésünkre, hanem annak minden árnyalata, valamint a fehér és vörösarany egyaránt. A fehér arany esetében a színtiszta aranyat főleg nikkellel, vagy esetenként palládiummal ötvözik, így nyeri el jellegzetes színét. A vörös aranynál nagymértékű rezet találhatunk, míg a sárga esetében egyszerre és egyforma arányban van jelen a réz és az ezüst. Ezek közül mindenki a saját ízlése szerint választhat, sőt akár kombinálhatjuk is őket, például választhatunk egy vörös-fehér arany karikagyűrű párt. Ez mind a pár igényeitől függ, valamint a többi, már viselt kiegészítőik színétől. Nem felejtkezhetünk el a gyűrűk vastagságáról sem, ezt minden esetben jó előre megbeszélni. Általában a férfi gyűrűk szélesebbek, mint a női darabok, de a tartósság érdekében minimum 3 milliméteresnek lennie kellene.

Manapság sok olyan párral találkozni, akiknek az egyik tagja allergiás a fémekre, ezért nekik olyan ékszert érdemes választani, amiben az ötvözőanyag a palládium, mert az semmilyen allergiás reakciót nem vált ki.

A gyűrű méretének kérdésköre itt egyszerűbb, mint az eljegyzésigyűrűk esetében, mivel a karikagyűrűket többnyire együtt választják ki a párok. Éppen ezért a tökéletes méretet is jóval könnyebb azonnal prezentálni.

A karikagyűrű felülete is hasonlóan egyedi kérdéskör. Van, aki a matt, van, aki a fényes felületűre esküszik, sőt vannak, akik külön vésetekkel díszíttetik a gyűrűket. Sőt, akik még különlegesebbé kívánják tenni, azok a belsejébe gravíroztathatnak is.

Végül, de nem utolsó sorban a kövek következnek. Alapvető kérdés, hogy legyen-e, vagy sem? Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, ahogy azt is, hogy hány darab és milyen kő kerüljön az ékszerbe. Az egyedi karikagyűrűkbe érdemes a gyémánt, zafír vagy rubin kövek foglalása, mert ezek olyan típusú kövek, amelyek keménységük miatt évekkel később is eredeti a csillogásuk, színük. A mindennapi használat során a különböző kövek veszíthetnek fényükből és csillogásukból, ezért mindenképp érdemes alaposan átgondolni a választást. Használjunk karikagyűrű tervezőt, hogy vizuálisan be tudjuk mutatni párunknak vagy a leendő ötvösnek, hogy mire is gondoltunk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 25. 13:14, hétfő | PR

Az Elephone betörése a piacra

Bár ez a gyártó nem tekint vissza több évtizedes múltra, ettől függetlenül máris feltört az élbolyba és benne van a TOP 5-ben.

2019. Február 25. 13:09, hétfő | PR

Miért lesznek alkoholfüggők az emberek?

Az alkoholizmus is egy népbetegség, ami láthatatlanul jelen van a társadalom szinte minden rétegében. Gondoljunk a háborúk végére vagy a közelmúlt rendszerváltozására -

2019. Február 11. 18:13, hétfő | PR

Áfa-kedvezmény lakásfelújításra is?

Hatalmas a pörgés az ingatlanpiacon, rengetegen keresnek lakást, és mivel az újonnan építettek, újszerűek ára meglehetősen magasan jár, ezért sokan inkább felújítandóba fektetnek be.