Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 13. 09:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Államkincstár

Állampapír forgalmazási pont nyílt Sopronban

Állampapír forgalmazási pont nyílt Sopronban

Új szolgáltatások a Magyar Államkincstár állampapír forgalmazási pontjain.

Április és május hónapokban a Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát. Az országszerte megnyitott új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Az elmúlt két hónapban a Magyar Államkincstár 10 új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot, köztük egyet Sopronban is a Fő tér 5. szám alatt.

Az új forgalmazási pontok szolgáltatási köre június hónapban – a már meglévő – értékpapír számlanyitási és kezelési szolgáltatás (értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötésének lehetőségével) mellett befektetési szolgáltatással bővül. Ennek köszönhetően – június 1-jét követően – a járási kirendeltségeken készpénzkímélő módon, bankkártyás fizetéssel lehet állampapírt vásárolni, jegyzési műveleteket végrehajtani.

Fontos kiemelni, hogy a szükséges, kiegészítő – WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatások – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Emellett – az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról – díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

A járási hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az egyes, országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, illetve szabadidős programokon. Ily módon például a szülők – a Start-számla megkötésével – akár egy hétvégi családi rendezvényen is gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről anélkül, hogy külön ügyintézés céljából be kellene fáradniuk a kincstári fiókba.

A soproni állampapír forgalmazási pont (Sopron, Fő tér 5.) nyitvatartási ideje: Hétfő – Kedd – Szerda: 8.00-16.00; Csütörtök 8.00-15.00; Péntek 8.00-13.00. Érdeklődni nyitvatartási idő alatt a következő telefonszámon lehet: +36-30-732-6126.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.