Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 09. 00:40, szerda | PR

Az idegen nyelvi beszédkészség tanulható!

Az idegen nyelvi beszédkészség tanulható!

Sokaknak jelent problémát, hogy hiába biztos tudásuk, félnek megszólalni angolul vagy németül. Adunk pár tippet, melyekkel te könnyedén átlendülhetsz a kezdeti bizonytalanságokon!

Te is azok közé tartozol, akiknek egy idegen nyelvnél a beszédkészséggel adódnak a legnagyobb problémái? Tartasz a hibázástól, ezért inkább csendben maradsz? Hidd el, nem jó úton jársz! Ma már a nyelvvizsgához, de sok egyetemen és munkahelyen elengedhetetlen, hogy ki tudd fejezni magad szóban idegen nyelven is. Szerencsére van egy jó hírünk: az angol beszédkészség könnyen tanulható! Mutatunk három tippet, amivel könnyen áttörheted a falakat.

1. Gyakorolj barátaiddal!

Mindenki könnyebben oldódik ismerős, biztonságos közegben. Kérd meg barátaidat, hogy pár hétig angolul kommunikáljatok egymással. Jó móka és gyakorlás lesz, de ha még a hibáidat is kijavítják, akkor egy-egy kötetlen beszélgetésből, hipp-hopp, nyelvóra lesz!

Baráti körödben a nyelvvizsga vita és érvelés részére is prímán felkészülhetsz. A téma lehet bármi a sporttól a divaton át az éghajlatváltozásig – a lényeg, hogy gondold végig érveidet, építsd fel fejben mondanivalódat, és képviseld álláspontodat. Egy sikeres nyelvvizsgához ugyanis nem csak a helyes kiejtés, hanem a stratégiai gondolkodás is kelleni fog!

2. Figyelj a tökéletességre!

Ne elégedj meg félmegoldásokkal: ha hallod, hogy nem tökéletes, ahogy az adott szót kimondtad, javítsd azonnal! Segítségül keress egy számodra szimpatikus appot, és gyakorolj a telefonodon. Ha kedveled a versenyeket, pontgyűjtős verziót válassz, és juttasd fel magad a top 10 felhasználó közé!Ugyanígy közelítsd meg mondataidat is. Ha érzed, hogy gondolataidat nem hibátlanul, nem a legszerencsésebben fogalmaztad meg, korrigálj! Nyugodtan mondd el még egyszer, megfontoltabban, választékosabban. Tanulj meg általános, gyakran használt szófordulatokat, és használd őket – így beszéded élővé, érthetőbbé válik.

3.

Az anyanyelvi környezet mindent visz!

Ha van lehetőséged pár hétre kimenni az adott országba, azt mindenképp használd ki! De egy otthoni idegen nyelvi klub is megteszi, ahol anyanyelvi tanárokkal, emberekkel kerülhetsz kapcsolatba. Hegyezd a füled, utánozz, gyakorolj! A helyes kiejtés és a nyelvtan ragadni fognak rád. Nem baj, ha izgulsz kezdetben: mondd el, hogy most tanulod a helyes beszédet, és segíteni fognak neked! Amint túllendülsz az első lámpalázon, belátod, hogy téged egy nyelvvizsga-szituáció sem fog megrémíteni!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 25. 13:14, hétfő | PR

Az Elephone betörése a piacra

Bár ez a gyártó nem tekint vissza több évtizedes múltra, ettől függetlenül máris feltört az élbolyba és benne van a TOP 5-ben.

2019. Február 25. 13:09, hétfő | PR

Miért lesznek alkoholfüggők az emberek?

Az alkoholizmus is egy népbetegség, ami láthatatlanul jelen van a társadalom szinte minden rétegében. Gondoljunk a háborúk végére vagy a közelmúlt rendszerváltozására -

2019. Február 11. 18:13, hétfő | PR

Áfa-kedvezmény lakásfelújításra is?

Hatalmas a pörgés az ingatlanpiacon, rengetegen keresnek lakást, és mivel az újonnan építettek, újszerűek ára meglehetősen magasan jár, ezért sokan inkább felújítandóba fektetnek be.