Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 09. 00:40, szerda | PR

Az idegen nyelvi beszédkészség tanulható!

Az idegen nyelvi beszédkészség tanulható!

Sokaknak jelent problémát, hogy hiába biztos tudásuk, félnek megszólalni angolul vagy németül. Adunk pár tippet, melyekkel te könnyedén átlendülhetsz a kezdeti bizonytalanságokon!

Te is azok közé tartozol, akiknek egy idegen nyelvnél a beszédkészséggel adódnak a legnagyobb problémái? Tartasz a hibázástól, ezért inkább csendben maradsz? Hidd el, nem jó úton jársz! Ma már a nyelvvizsgához, de sok egyetemen és munkahelyen elengedhetetlen, hogy ki tudd fejezni magad szóban idegen nyelven is. Szerencsére van egy jó hírünk: az angol beszédkészség könnyen tanulható! Mutatunk három tippet, amivel könnyen áttörheted a falakat.

1. Gyakorolj barátaiddal!

Mindenki könnyebben oldódik ismerős, biztonságos közegben. Kérd meg barátaidat, hogy pár hétig angolul kommunikáljatok egymással. Jó móka és gyakorlás lesz, de ha még a hibáidat is kijavítják, akkor egy-egy kötetlen beszélgetésből, hipp-hopp, nyelvóra lesz!

Baráti körödben a nyelvvizsga vita és érvelés részére is prímán felkészülhetsz. A téma lehet bármi a sporttól a divaton át az éghajlatváltozásig – a lényeg, hogy gondold végig érveidet, építsd fel fejben mondanivalódat, és képviseld álláspontodat. Egy sikeres nyelvvizsgához ugyanis nem csak a helyes kiejtés, hanem a stratégiai gondolkodás is kelleni fog!

2. Figyelj a tökéletességre!

Ne elégedj meg félmegoldásokkal: ha hallod, hogy nem tökéletes, ahogy az adott szót kimondtad, javítsd azonnal! Segítségül keress egy számodra szimpatikus appot, és gyakorolj a telefonodon. Ha kedveled a versenyeket, pontgyűjtős verziót válassz, és juttasd fel magad a top 10 felhasználó közé!Ugyanígy közelítsd meg mondataidat is. Ha érzed, hogy gondolataidat nem hibátlanul, nem a legszerencsésebben fogalmaztad meg, korrigálj! Nyugodtan mondd el még egyszer, megfontoltabban, választékosabban. Tanulj meg általános, gyakran használt szófordulatokat, és használd őket – így beszéded élővé, érthetőbbé válik.

3.

Az anyanyelvi környezet mindent visz!

Ha van lehetőséged pár hétre kimenni az adott országba, azt mindenképp használd ki! De egy otthoni idegen nyelvi klub is megteszi, ahol anyanyelvi tanárokkal, emberekkel kerülhetsz kapcsolatba. Hegyezd a füled, utánozz, gyakorolj! A helyes kiejtés és a nyelvtan ragadni fognak rád. Nem baj, ha izgulsz kezdetben: mondd el, hogy most tanulod a helyes beszédet, és segíteni fognak neked! Amint túllendülsz az első lámpalázon, belátod, hogy téged egy nyelvvizsga-szituáció sem fog megrémíteni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat