Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 23. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Az iskolabezárások ellen, a nyugodt biztonságos fejlődésért

Az iskolabezárások ellen, a nyugodt biztonságos fejlődésért

Sajtótájékoztatót és programismertetőt tartott az MSZP Fertőszentmiklóson

Programismertető körútján Fertőszentmiklósra érkezett tegnap a Magyar Szocialista Párt megyei szervezete. "Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének" címmel készítette el megyei programját a párt, amit megyei körúton mutatnak be.

A fórum előtt Széplaki Tamás megyei, és Kalmár István soproni elnök tartott sajtótájékoztatót.

Széplaki Tamás elmondte, hogy míg az előző kormányt folyamatosan falurombolással, a vidék tönkretételével vádolták a csökkenő gyereklétszám miatt szükséges iskola összevonások miatt, most 5 hónappal az iskolák államosítása után bezárják a peresztegi és az egyházasfalui iskolákat. Peresztegen csak 1-4 összevont osztállyal működő alsó tagozat marad, mint nagyapáink idejében. Ráadásul nem önálló iskolaként, hanem "feledatellátási helyként". Ma, amikor a legfontosabb érték a tudás, a kormány alap-, közép- és felsőfokon is elveszi az esélyt a fiataloktól a tudás megszerzésére.

Kalmár István elmondta, hogy a Fidesz újabb hazugságával találhatjuk szemben magunkat. Orbán Viktor folyamatosan a vidék fontosságáról papol, de a valóságban semmit nem tesz a kistelepülésen élők érdekében. Az állami földek haverokhoz juttatása és a trafik botrány után, most az oktatás szétverésén a sor. Nemrég a Fidesz még a vidék megerősödésének zálogaként beszélt a kisiskolákról. Ma pedig az iskolarendszer teljes szétesése látható. A kormány államosította az oktatást, most pedig megpróbálja megszüntetni az oktatás egy részét.

Nem ezt ígérték! Peresztegen egy jól működő, színvonalas általános iskola működik, ami többet jelent az ott élőknek egy egyszerű intézménynél. Az iskola közösséget épít, az iskola összeköti az ott élőket, az iskola lehetőséget teremt a helyben maradásra. Ezek olyan értékek, amiket nem szabad veszélyeztetni.

Elképesztő- mondta Kalmár István, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője nem tud semmi érdemlegeset mondani. A sokat hangoztatott 2/3 ne csak a mutyik területén legyen erős, hanem a vidékért is érezzen felelősséget.

Ezt követően került sor a fórumra, emelyen elsőként Beke Károly alelnök azt a mai magyar helyzetet mutatta be, amelyben a szocialisták elkészítették programjukat. Az alelnök lesújtó képet festett az ország állapotásól. Soha nem látott méreteket ölt a kivándorlás, már többen hagyták el az országot az elmúlt 3 évben, mint 1956 után. Miközben óriási méretűre duzzadt a szegénység, az éhezés, aközben a FIDESZ benfenntesei földmutyival és trafikmutyivak tömködik tele egymás zsebeit. Gyárak, üzemek zárnak be, mint például a kapuvári húsgyár, végveszélybe került a mosonmagyaróvári tejüzem. A magyar kormány bár közpénzből önmagát fényezi, láthatóan rosszul teljesít. Vissza kell fordulnunk a FIDESZ zsákutcájából, és meg kell teremteni a nyugodt, biztonságos élet feltételeit.

Széplaki Tamás elnök ismertette a megyei program részleteit. Elmondta, hogy az MSZP Nyugat-Magyarország Program részeként készült el a megyének szóló ajánlat, amit lebontottak térségekre is, elkészült például az "Ajánlat Sopronnak" programrész is. Az elkészült programot megküldték a demokratikus ellenzéki pártoknak, szakmai és civil szervezeteknek, a megyejárás célja pedig az, hogy helyben is megismertessék és megbeszéljék az emberekkel. A program pillérei a gazdaság, az emberi erőforrások (oktatás, egészségügyi és szociális ellátások), a közlekedés, a turizmus, az agrárium, az energia, a természetvédelem és a térségi együttműködések.

Címkék: mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.