Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 08. 14:44, csütörtök | Helyi
Forrás: mti.hu

Az osztrák belügyminiszter szerint továbbra is fenn kell tartani a határellenőrzéseket

Az osztrák belügyminiszter szerint továbbra is fenn kell tartani a határellenőrzéseket

Az osztrák belügyminiszter, tekintet nélkül több EU-tagország ellenkezésére, továbbra is fenn akarja tartani az ausztriai határellenőrzéseket

- a szabadságpárti (FPÖ) Herbert Kickl erről csütörtökön Brüsszelben az uniós belügyminiszterek tanácskozása előtt nyilatkozott.

A schengeni övezeten belüli határellenőrzések témája nem szerepel a miniszteri ülés napirendjén. Ausztria jelenleg a Szlovéniával és Magyarországgal közös határán tart fenn határellenőrzést. Az Európai Bizottság erre vonatkozó engedélye májusban jár le.

Herbert Kickl elmondta, hogy tárgyalni akar azoknak az országoknak a képviselőivel, amelyek ezt az ügyet Ausztriához hasonlóan látják. Reményét fejezte ki, hogy az ügyben sikerül közös megállapodásra jutni.

Az osztrák belügyminiszter szerint "továbbra is fennáll az ország biztonságának veszélyeztetése". "Nagyon magas az "elvont" terrorveszély, amelyet nem szabad alábecsülnünk" - mondta. A határellenőrzések emellett jelzésértékűek a szervezett emberkereskedelem, embercsempészet és a szervezett bűnözés felé is. A miniszter szerint az ellenőrzéseknek mindezekre pozitív hatásuk van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.