Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Campus Hungary: ismét lehet pályázni a világ összes országába

Campus Hungary: ismét lehet pályázni a világ összes országába

A Balassi Intézet hetedik alkalommal hirdette meg a Campus Hungary Program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergencia régiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai pályázhatnak 2014. október 27-ig. Az eddigi kiírásoknak köszönhetően több mint 8000-en nyertek el Campus Hungary ösztöndíjat és folytathattak résztanulmányokat a világ öt kontinensén.

A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak pedig rövid és hosszú tanulmányútra pályázhatnak. A pályázatokat október 27-éig lehet benyújtani.

A pályázott ország megélhetési rátáitól függően a kint eltölteni kívánt időtartam figyelembevételével a nyertes munkatárs havi 263.500 – 368.900 forint ösztöndíjban részesül.

Hosszú tanulmányút esetén lehetőség van regisztrációs/adminisztrációs díjra is pályázni, melynek teljes összegét a fogadólevélen kell igazolni. A regisztrációs/adminisztrációs díj összegének elfogadásáról egyéni elbírálás alapján dönt a Campus Hungary Ösztöndíj Bizottság.

A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek pályázott tevékenysége kreditelismeréssel jár, OTDK 1-3. helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak.

A pályázati kiírás és további tudnivalókide kattintvaérhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.