Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 12. 19:51, hétfő | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Catherine Gallagher\'s Irish Dance, Tornado szuperprodukciója Sopronban

Catherine Gallagher\'s Irish Dance, Tornado szuperprodukciója Sopronban

November 18-án Ír TORNÁDÓ csap le városunkra.

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki a GYIK Rendezvényházban megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót.

The Irish Dance Tornado, az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget. Különleges, hogy egy ilyen őstehetség áll a szuperprodukció élén;- ami már csak azért is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként, ír sztepp tánctársulatot.

A nőiesség, meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A The Irish Dance Tornado, egy új, különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek.

A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget és akkor még a vizuális elemekről, a fantasztikus díszletekről, a varázslatos fényjátékról, a gyönyörű ruhákról még nem is szóltunk. Catherine dinamikus, és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon. Mindez persze nem is meretlen a soproni közönség számára, akik november 18.án a GYIK Rendezvényházban újra élvezhetik Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót.

Az előadásról programajánlónkban is olvashatnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.