Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 30. 08:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Célegyenesben a fertőrákosi barlangszínház és a kőfejtő felújítása

Célegyenesben a fertőrákosi barlangszínház és a kőfejtő felújítása

Célegyenesben a fertőrákosi barlangszínház és a kőfejtő felújítása; várhatóan augusztus közepén átadják a kétmilliárd forintos beruházás munkaterületét a kivitelezőnek - közölte az MTI-vel Sopron önkormányzata.

Mint írták, nemrégiben azért kellett megnövelni a projekt költségvetését, mert a közbeszerzési eljárások során kiderült, hogy a megvalósításhoz nem elegendő a rendelkezésre álló forrás. Végül a kormány további 402 millió forintot biztosított a projekthez.
Július 8-i ülésén tárgyalt a soproni közgyűlés arról, hogy harmadával többe kerül a fertőrákosi Barlangszínház fejlesztése, mint azt korábban tervezték.
A beruházás így az előterjesztésben szereplő számadatok szerint 1,523 helyett 1,996 milliárd forintból készülhet el. (A városnak önerőként az összeg mintegy 15 százalékát kell állnia.)
A fertőrákosi kőfejtőben kialakított Barlangszínház fejlesztése során pénztárt és turisztikai információs pontot is magában foglaló külső fogadóépület létesül, teljes egészében felújítják és korszerű technikai eszközökkel látják el a színházat, valamint a barlangot és kialakulását bemutató témaparkot rendeznek be.
Június közepén közölte az MTI-vel Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, hogy már készül a társulat a fertőrákosi Barlangszínház jövő nyári megnyitójára, amelyen Demcsák Ottó rendező-koreográfus Végtelen Európa című alkotását mutatják be.
Mint mondta, a produkcióban a huszonötödik évforduló alkalmából új értelmezési keretbe helyezik a magyar-osztrák határon, Sopron mellett rendezett Páneurópai Pikniket, amely a vasfüggöny lebontásának egyik emblematikus pillanata volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk