Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 14. 16:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet.

Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hajnalban északkeleten átmenetileg ónos eső is lehet. Reggel még főként keleten, majd napközben északnyugat felől újabb hullámban várható - összességében sokfelé - eső. A legtöbb csapadék a déli megyékben valószínű. Emellett nagy területen erős, néhol viharos lehet a szél is, amely napközben veszít erejéből. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1-7 fok között alakul, az északi, északkeleti határ közelében viszont az éjszaka első felében akár mínusz 3 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok általában 8-13 fok, de északkeleten csak 5-7 fok között alakulnak.

Helyenként szombaton is megerősödik a szél. Kezdetben még többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havazás, havas eső, délután főként a Tiszántúlon eshet még. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap legfeljebb egy-egy hózápor lehet. A Dunántúlon időnként megerősödik a szél. Ezzel együtt viszont már több órára kisüthet a nap. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon (jellemzően északkeleten és délnyugaton) kissé hidegebb is lehet. Napközben plusz 1-5 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.