Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 16. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: ujasz.hu

Cseh Laci:Nagy árat fizetettem a Phelps-fóbiáért

Cseh Laci:Nagy árat fizetettem a Phelps-fóbiáért

Egy hónappal az olimpia után értékelt.

A Londonban bravúros bronzérmet szerző úszó, Cseh László csak magát hibáztatja a 400 vegyesért, ahol nem került döntőbe, és úgy véli, felkészülése rendben volt, azon nem kell változtatni. A hiba ott, a medencében történt.

– Talán egy hónap is eltelt az olimpia után, amikor Turi Györggyel, a mesteremmel sort kerítettünk egy jó hosszú ideig érlelt találkozóra, ahol aztán mind a ketten kibeszéltünk magunkból mindent, ami a szívünket nyomta. Ezt megelőzően nagyon sokat foglalkoztam magamban a Londonban történtekkel, de azzal is, ami az olimpia előtt történt. Az a véleményem, hogy a felkészülésem teljesen rendben volt, semmit sem szúrtam el, így a módszereken sem kell alapvetően változtatni. A mesteremtől a korábbinál nagyobb szabadságot kértem és kaptam, és ezért számolnom kellett azzal, hogy ha valami nem sikerül, akkor csak magamat hibáztathatom. Ezt a kezdő módjára elszúrt 400 méteres vegyes előfutam után meg is tettem – mondta Cseh László, aki semmi másra nem tudta és nem is akarja visszavezetni a londoni bakiját, mint egy helyrehozhatatlan taktikai hibára.
– Túlságosan sokat foglalkoztam táv közben a taktikázással, aminek aztán az áldozata lettem. Ami történt, azért nagy árat fizettem. Csak a tempóval kellett volna törődnöm, és nem azzal, hogy mit tesz mellettem Michael Phelps, lassít vagy gyorsít. Inkább kellett volna kihoznom magamból a lehető legtöbbet, és nem arra gondolni, hogy „kiúszhatom” magamat, és aztán nem tudok feltöltődni a döntőre. Az a legnagyobb baj, hogy ezt a leckét az olimpián, a lehető legrosszabbkor kaptam…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!