Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 23. 10:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: sopron.hu, fotó: Tóth Zsombor

Csik Ferenc Emlékverseny

Csik Ferenc Emlékverseny

37. alkalommal rendezték meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt Sopronban, mellyel az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert kiváló úszónak kívánnak méltó emléket állítani.

Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére rendezett úszóverseny az eddigi emlékversenyek folytatásaként méltó emléket állít a kiváló gyorsúszónak, egyben versenyzési lehetőséget biztosít az úszósport kedvelőinek. A szombat- vasárnapi versenyen csaknem 400 versenyző ugrott vízbe.

A szervezők kiemelten fontosnak tartják a már hagyományos emlékverseny folytatását, így alkalmanként több száz versenyző elé lehet példát állítani, hogy méltó utódai lehessenek a nagyszerű sportembernek - erről is szólt a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójának, Rádonyi Lászlónak köszöntője, aki részletesen is ismertette dr. Csik Ferenc példamutató életpályáját.

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében a sport fontosságát hangsúlyozta, kiemelte Csik Ferenc példája erőt ad és kitartásra bátorít minden sportolót. Sopron városa új, minden szempontból korszerű uszodafejlesztés előtt áll, ami a vízisportokban való megerősödését eredményezi a soproni sportoló ifjúságnak.

Az idei Csik Ferenc Emlékverseny alkalmával tizedik alkalommal rendezik meg a SOPRON-CHALLENGE-et. Ez egy olyan versenyszám, amelyikben 8 lány-, ill. 8 fiúversenyző kerül be, a 33 1/3 méteres gyorsúszásban elért időeredményeik alapján. Az abszolút kategóriában ( korosztály nélkül ) 8 legjobb időt elért versenyző küzdhet meg egymással.

Az emlékverseny Sopron Megyei Jogú Város Sportfelügyeleti Csoport, a Soproni Úszók Baráti Köre Sportegyesület és a Széchy Tamás Sportiskola Sopron közös szervezésében, a Soproni Vízmű Zrt. támogatásával valósult meg.

sopron.hu, fotó: Tóth Zsombor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.