Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. December 14. 19:03, hétfő | Helyi

Egyiptomi kiállítás: a VOLT szervezőit is lenyűgözte

Egyiptomi kiállítás: a VOLT szervezőit is lenyűgözte

Városi kitüntetésük átvétele után az egyiptomi kiállítást is megnézték a VOLT fesztivál főszervezői.

December 6-ai nyitása óta közel ezer látogatója volt az Istenek, emberek, halottak című kiállításnak. Egyéni érdeklődők mellett csoportok is érkeztek, például soproni és győri iskolákból. Vasárnap pedig két különleges vendég, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert is megnézte a Szépművészeti Múzeumból, egyedülálló módon „kölcsönzött” műtárgyakat.

Az ókori Egyiptom egy nagyon izgalmas téma, szerintem gyerekektől a felnőttekig mindenkinek az érdeklődését felkeltheti. A túlvilág, az istenek, a halál gondolata mind-mind érdekes területe a világnak, és azt gondolom, hogy ezt méltóképpen dolgozta fel ez a kiállítás: szép és gusztusos, jól fogyasztható, pedagógiai szempontból is felhasználható formában. – mondta Fülöp Zoltán a kiállításról.

A Volt fesztivál főszervezői első alkalommal jártak a Munkácsy-teremben, ami az egykori kaszinó helyén, 2013 decemberében nyílt meg. Azóta az Egyiptomi kiállítással együtt, összesen hat nagyszabású tárlatnak adott otthont a kiállítótér.
Ebben a részében még nem voltunk a Liszt-központnak, ezért számomra az volt elsősorban a lenyűgöző, hogy egy ilyen miliőt és installációt kapott. Sajnos most csak nagyon rövid időnk volt körülnézni, de a gyerekeimmel szeretnék még visszatérni, mert voltak olyan elemek, amik nekik is biztosan érdekesek lesznek, például, hogy egy múmiával találkozhatnak itt, a belváros közepén. – mondta el Lobenwein Norbert.
Az érdeklődők 2016. február 21-ig nézhetik meg a kiállítást, ami csak december 24-én tart zárva, így az ünnepek alatt is naponta 10-18 óráig várják a látogatókat.

Szerdánként 17 órától tárlatvezetéssel tekinthetők meg a művek.

További információk a www.prokultura.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.