Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 21. 19:12, kedd | Helyi
Forrás: Pro Kultúra

Elijesztették az esőfelhőket a tündérek és a manók!

Elijesztették az esőfelhőket a tündérek és a manók!

Felkészülés a Tündérfesztiválra és az Ünnepi Hetekre.

Megkezdődött a visszaszámlálás, Sopronban már gőzerővel készülnek az idei Tündérfesztiválra és az Ünnepi Hetekre. A szervezők már felvonták a Tündérfesztivál zászlóját a Liszt-központ előtt és közös varázslatra is invitálták a gyerekeket.

41 rózsaszín varázslevelet helyeztek el a gesztenyefán a manók. Azért ennyit, mert tegnaptól számítva ennyi nap van hátra az idei Tündérfesztiválig. Miután a levelek a helyükre kerültek, közös varázslatra hívták a kicsiket. Azért mondtak imát, hogy a Tündérfesztiválon, június 22-én napos idő legyen.

A tegnapi program nemcsak a Tündérfesztivál beharangozója volt, de a résztvevők kaphattak tájékoztatást a nyári kulturális kínálatról is. Fellépett a Horváth József AMI (Zeneiskola) két együttese és meghallgathatták Simon Andreát, a Soproni Petőfi Színház művészét is a résztvevők.

A programnak lesz folytatása. Május 26-án délután öttől az első Add elő magad! Tehetségek Fesztiválja díjazott zenekarai lépnek fel a Liszt-központ előtt, de ismét találkozhatnak a Soproni Petőfi Színház művészeivel is az érdeklődők.

Folytatódik a jegyvásárlási akció is. Május 26-án 16-tól 18 óráig fél áron lehet jegyet venni a nyári színházi előadásokra a Liszt-központ jegyirodájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.