Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. December 07. 18:17, péntek | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Elkészült az Ágfalvi úti sporttelep világítása

Elkészült az Ágfalvi úti sporttelep világítása

A soproni felnőtt és utánpótlás labdarúgók régi vágya valósult meg az Ágfalvi úti Vasas sporttelep földes pálya világítóberendezésének mai átadásával.

Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek jelenlétében adták használatba az Ágfalvi úti sporttelep világítását.

A téli időszakban a füves labdarúgópályákat nem lehet használni, a kemény, fagyott talaj, vagy éppen a sár miatt. Novembertől márciusig mindössze a nemsokára elkészülő műfüves pályán illetve a Vasas sportpályán lehet érdemi szakmai munkát végezni – mondta el Abdai Géza alpolgármester az átadás alkalmával.

Ez utóbbinál föld, fűrészpor és só keveréke alkotja a felületet, mely könnyen kiszárad és a legnagyobb fagyok idején is megfelelő feltételeket biztosít a csapatoknak.

Eddig világítás hiányában csak sötétedésig lehetett használni a pályát, ami erősen korlátozta a lehetőségeket. Mostantól a csapatok - elsősorban az utánpótlás korosztályokban - akár este nyolcig is tudnak gyakorolni.

Ez a tény nagyban segíti a szakmai munkát, ami bizonyára a további teljesítményekben és eredményekben is megmutatkozik majd.

Dr. Simon István örömét fejezte ki, hogy korszrűbb feltételek között sportolhatnak ezentúl a soproniak az Ágfalvi úti pályán.
A négy darab 10 méteres oszlopra összesen 14 db 400 W-os lámpa került felszerelésre. A használt világító testeket a GYSEV Zrt-től kaptuk, melyek a műfüves pálya kialakítása során feleslegessé váltak az SVSE sporttelepen. A kábelezést, szerelést, betonozást és az oszlopok felállítását a Sopron Holding Zrt. Sportterületének dolgozói végezték, a szükséges anyagokat – közel 400.000 forint értékben – szintén a holding finanszírozta.

Az átadás alkalmával az is elhangzott, hogy egy másik – kevésbé látványos – fejlesztés is folyamatban van az Ágfalvi úti illetve az Anger réti Sporttelepen. A füves pályákon található labdarúgó-kapukat a nemzetközi labdarúgó szövetség által minősített alumínium kapukra fogják cserélni. Ezek, amellett, hogy megfelelnek a legfrissebb előírásoknak, ovális keresztmetszetük miatt, sokkal kevésbé balesetveszélyesek, mint elődeik. Ez a beruházás közel 1 millió forintba kerül, melyet a Sopron Holding Zrt. a női válogatott mérkőzésekből és a külföldi csapatok soproni edzőtáborozásaiból származó többlet-bevételeiből finanszírozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.