Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 07. 15:44, péntek | Belföld
Forrás: mti

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Emberkereskedő családi bűnbanda futtatott lányokat – 30 ember áll bíróság elé

Különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség harminc ember ellen.

Az ügyészség szerint külföldre juttattak prostituáltakat, majd a hasznot Magyarországra küldték - közölte a vádhatóság szóvivője az ügyészség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szanka Ferenc elmondta: a vádirat szerint egy szegedi család feje 2011-től 2016 márciusáig előbb Ausztriában, majd Franciaországban, Strasbourgban bűnszervezetet épített ki és irányított prostituáltak kizsákmányolására. A bűnszervezet tagjai közül volt, aki a prostituáltak beszervezésében, tevékenységük irányításában és felügyeletében, bevételeik ellenőrzésében, összegyűjtésében, a tagok és a prostituáltak szállításában, valamint a bevételek Magyarországra juttatásában vett részt.

Az ügyben az Eurojust koordinálásával a francia és magyar bűnügyi hatóságok közös nyomozócsoportot hoztak létre. A bűnszervezetet vezetőivel szemben Franciaországban folyt eljárás, a hozzájuk kapcsolódó és a bűnszervezet tevékenységéből származó hasznot Magyarországon elköltőkkel szemben a magyar hatóságok jártak el - közölte Szanka Ferenc.

A főügyészség harminc embert állít bíróság elé. A vádirat szerint hamis ingatlanvásárlásokkal, azokhoz kapcsolódó pénzügyi tranzakciókkal, gépkocsi-vásárlásokkal, készpénzküldő pénzügyi szolgáltatók igénybevételével azt a látszatot keltették, hogy a bűnszervezetből származó vagyon legális eredetű, valamint így jutottak hozzá közvetlenül a prostitúciós tevékenységből származó pénzhez.

A szegedi lakhelyű és a bűnszervezetet irányító család egyes tagjainak és a hozzájuk kapcsolódó személyeknek a vagyongyarapodása, ingatlan- és gépkocsik vásárlásaik részben a bűnszervezet tevékenységéből származnak - írta a vádhatóság. Ebben az ügyészség szerint többek között okiratszerkesztő ügyvéd, használtautó-kereskedő, valamint pénzváltási tevékenységet illegálisan végző ember is segített nekik.

A vádirat érint olyan vádlottakat is, akik szintén külföldön, így Ausztriában és Franciaországban futtattak prostituáltakat vagy kényszerítettek erre erőszakkal lányokat. Esetükben a francia hatóságok nem kérték a büntetőeljárás átadását, ezért a közös nyomozócsoport által feltárt bizonyítékok alapján Magyarországon ítélkeznek velük szemben - ismertette a szóvivő.

A vádlottak egyike előzetes letartóztatásban van, többen lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak. Az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során