Városlista
2018. június 21, csütörtök - Alajos

Hírek

2017. Október 22. 16:26, vasárnap | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Brennbergbánya történetét, a bányászat fejlődését és végnapjait mutatta be csütörtökön Hofer Rezső okleveles bányamérnök egy gazdagon illusztrált vetítettképes előadás keretében a település kultúrházában.

Az igazán különleges rendezvényt nagy várakozás előzte meg a településrészen, amit az is igazol, hogy a vetítettképes előadás teltház előtt zajlott és több generáció is képviseltette magát.

Az előadás kezdetén Táp Lászlóné, Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki egy olyan meglepetéssel is szolgált, ami minden bizonnyal nem csak a helyi kötődésű emberek számára remek hír, hanem azoknak is, akik a bányászat és a régió iránt érdeklődnek.

Táp Lászlóné bemutatta az egykori brennbergi bányász emlékkönyv most elkészült másolatát, amely kiadvány ezentúl bárki számára elérhető lesz a településrészen. Ennek az emlékkönyvnek az eredeti példányát a Soproni Levéltárban őrzik, azonban most ennek a remek ötletnek köszönhetően, a hiteles másolat ezentúl mindenki számára elérhetővé vált.

A köszöntőt követően Hofer Rezső okleveles bányamérnök - aki maga is több generációs bányászcsaládban született Brennbergben - egy tartalmas és igazán gazdagon illusztrált előadást tartott a közönségnek, aki a geológiai adatoktól kezdve egészen a fejtésig kitért minden olyan részletre, amely a helyi szénbányászat érdekességeit mutatta be.

Az előadás nagy sikert aratott, ami baráti beszélgetésekkel és az egykori bányászemlékek felidézésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 13. 14:36, szerda | Helyi

Lá lingua della Musica

Áriák a világirodalom remekeiből

2018. Június 05. 16:26, kedd | Helyi

Uszodaprogram - Lővér fürdő

A munkálatok befejezéséig nem nyit ki a Lővér strand.

2018. Május 31. 12:32, csütörtök | Helyi

25 éves lett a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

2018. május 30-án ünnepelte Győrben a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány negyedszáz éves fennállását.

2018. Május 04. 11:01, péntek | Helyi

Női kosárlabda NB I - Megvédte címét a Sopron

A címvédő Sopron győzött az alapszakaszgyőztes Szekszárd vendégeként csütörtökön a női kosárlabda NB I döntőjében, ezzel 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállásának 12. aranyérmét szerezte meg.