Városlista
2018. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2017. Október 22. 16:26, vasárnap | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Brennbergbánya történetét, a bányászat fejlődését és végnapjait mutatta be csütörtökön Hofer Rezső okleveles bányamérnök egy gazdagon illusztrált vetítettképes előadás keretében a település kultúrházában.

Az igazán különleges rendezvényt nagy várakozás előzte meg a településrészen, amit az is igazol, hogy a vetítettképes előadás teltház előtt zajlott és több generáció is képviseltette magát.

Az előadás kezdetén Táp Lászlóné, Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki egy olyan meglepetéssel is szolgált, ami minden bizonnyal nem csak a helyi kötődésű emberek számára remek hír, hanem azoknak is, akik a bányászat és a régió iránt érdeklődnek.

Táp Lászlóné bemutatta az egykori brennbergi bányász emlékkönyv most elkészült másolatát, amely kiadvány ezentúl bárki számára elérhető lesz a településrészen. Ennek az emlékkönyvnek az eredeti példányát a Soproni Levéltárban őrzik, azonban most ennek a remek ötletnek köszönhetően, a hiteles másolat ezentúl mindenki számára elérhetővé vált.

A köszöntőt követően Hofer Rezső okleveles bányamérnök - aki maga is több generációs bányászcsaládban született Brennbergben - egy tartalmas és igazán gazdagon illusztrált előadást tartott a közönségnek, aki a geológiai adatoktól kezdve egészen a fejtésig kitért minden olyan részletre, amely a helyi szénbányászat érdekességeit mutatta be.

Az előadás nagy sikert aratott, ami baráti beszélgetésekkel és az egykori bányászemlékek felidézésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 19. 14:22, hétfő | Helyi

A tél legerősebb lehűlésére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A tél legerősebb lehűlése közelít - hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely keddtől ismét havazásra figyelmeztet.

2018. Február 19. 11:20, hétfő | Helyi

Nagy siker volt a DIÓ - de jó! családi nap

500 látogató fordult meg a Liszt Ferenc Kulturális Központban ezen a napon: kisebbek és nagyobbacskák, gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt.

2018. Február 16. 10:48, péntek | Helyi

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik tovább a Győr és Sopron környéki hulladékgazdálkodási rendszereket

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik a Győr és Sopron környéki hulladékgazdálkodási rendszereket - közölték a hulladékgazdálkodási önkormányzati társulások az MTI-vel.

2018. Február 15. 14:19, csütörtök | Helyi

A Sopron Basket Európa 9. legjobb csapata!

Európa legjobb kosárlabda csapatait rangsorolta az Eurobasket szakoldal.