Városlista
2017. november 22, szerda - Cecília

Hírek

2017. Október 22. 16:26, vasárnap | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Érdekességek a brennbergi szénbánya történetéből

Brennbergbánya történetét, a bányászat fejlődését és végnapjait mutatta be csütörtökön Hofer Rezső okleveles bányamérnök egy gazdagon illusztrált vetítettképes előadás keretében a település kultúrházában.

Az igazán különleges rendezvényt nagy várakozás előzte meg a településrészen, amit az is igazol, hogy a vetítettképes előadás teltház előtt zajlott és több generáció is képviseltette magát.

Az előadás kezdetén Táp Lászlóné, Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki egy olyan meglepetéssel is szolgált, ami minden bizonnyal nem csak a helyi kötődésű emberek számára remek hír, hanem azoknak is, akik a bányászat és a régió iránt érdeklődnek.

Táp Lászlóné bemutatta az egykori brennbergi bányász emlékkönyv most elkészült másolatát, amely kiadvány ezentúl bárki számára elérhető lesz a településrészen. Ennek az emlékkönyvnek az eredeti példányát a Soproni Levéltárban őrzik, azonban most ennek a remek ötletnek köszönhetően, a hiteles másolat ezentúl mindenki számára elérhetővé vált.

A köszöntőt követően Hofer Rezső okleveles bányamérnök - aki maga is több generációs bányászcsaládban született Brennbergben - egy tartalmas és igazán gazdagon illusztrált előadást tartott a közönségnek, aki a geológiai adatoktól kezdve egészen a fejtésig kitért minden olyan részletre, amely a helyi szénbányászat érdekességeit mutatta be.

Az előadás nagy sikert aratott, ami baráti beszélgetésekkel és az egykori bányászemlékek felidézésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 21. 14:57, kedd | Helyi

Átadták a Schilling János díjakat

Huszadik alkalommal rendezi meg a soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány a Villamosipari Szakmai Napokat.

2017. November 20. 17:03, hétfő | Helyi

Ingyenes átvizsgálási lehetőség Sopronban!

A közlekedési szakemberek minden érdeklődőt várnak a soproni helyszínen, akik hiteles forrásból akarnak megbizonyosodni járművük téli közlekedésre való alkalmasságáról!

2017. November 20. 15:09, hétfő | Helyi

Nemzetközi asztalostanulói versenyt tartottak Sopronban

Magyar, szlovák, cseh és lengyel asztalosipari diákok csapatai versenyeztek a héten Sopronban.

2017. November 20. 11:31, hétfő | Helyi

Keressük Pusker Szófiát!

A soproni rendőrök a lakosság segítségét kérik.