Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 19. 18:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - Az Il Volo képviseli Olaszországot

Eurovíziós Dalfesztivál - Az Il Volo képviseli Olaszországot

A San Remó-i dalfesztivál idei győztese, az Il Volo (A Repülés) elnevezésű operapop trió és a Grande Amore című szám képviseli Olaszországot a májusi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon - erősítette meg csütörtökön az olasz közszolgálati televízió, a RAI.

Az Il Volo múlt szombaton győzött a rangos itáliai zenei versenyen, amelynek nyertese hagyományosan az ország képviselője az Eurovíziós Dalfesztiválon - írta az eurovíziós hírekre szakosodott escbubble.com.
Bár az Il Volo nem volt a zsűri kedvence, a közönség támogatása hozta meg a győzelmet a vokálcsapatnak, amely a szavazatok 39,05 százalékával nyerte meg a San Remó-i dalfesztivált.
Az Il Volo 2010 óta létezik, két tenor, a 21 éves Piero Barone és a 20 éves Ignazio Boschetto, valamint a bariton, szintén 20 éves Gianluca Ginoble szerepel benne. A formációt a cím nélküli debütalbumért 2011-ben két kategóriában is jelölték a Latin Grammy-díjra.
Olaszország eddig kétszer nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált: először 1964-ban Gigliola Cinquetti, majd 1990-ban Toto Cutugno - ma mindketten az olasz könnyűzene ikonjai. Idén éppen negyedszázada nem termett babér Itáliának az eurovíziós eseményen, a legutóbbi előkelő szereplés 2011-ben Düsseldorfban Raphael Gualazzi 2. helye volt. Tavaly Emma és a La mia cittá című dal mindössze a 21. lett.
Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár