Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 22. 12:14, csütörtök | Helyi
Forrás: mindenamisopron.hu

Figyelem, hőségriadó Sopronban!

Figyelem, hőségriadó Sopronban!

Június 22-től határozatlan ideig tartó 2. fokozatú hőségriadót rendelt el az Országos Tisztifőorvos Győr-Moson-Sopron Megyében.

A következő napokban várhatóan meghaladja a 27 celsius fokot a napi középhőmérséklet, ezért az önkormányzat közleményben figyelmeztet a hőség veszélyeire.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen. Aki teheti ne hagyja el lakását. Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük. Különös figyelmet fordítsanak elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedők, az idős legyengült szervezetű emberek, csecsemő és kisgyermekek gondozására. A szabadban dolgozók, illetve a munkáltatók figyelmét felhívjuk a rendszeres munkaközi szünetek és a védőital biztosítására. – áll a közleményben.

A hőség miatt rendszeres időközönként locsolják a közterületeket, biztosítják a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség esetén ivóvizet osztanak a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére. A város különböző pontjain párakapukat helyeznek ki.

Elrendelték az országos tűzgyújtási tilalmat is. Sopron környékén nincs olyan tűzrakó hely kialakítva, mely erdőtől, fásítástól mért 200 méternél nagyobb távolságra van, így a környékbeli kijelölt tűzrakó helyeken is tilos bárminemű tűzgyújtás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.