Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 15. 15:30, szombat | Bulvár
Forrás: infovárosok

Fuvola, hátfa, üstdob - kasszikus zenésznek állt Ganxsta Zolee?

Fuvola, hátfa, üstdob - kasszikus zenésznek állt Ganxsta Zolee?

Ganxsta Zolee tőle merőben szokatlan lépésre vállalkozott: klasszikus hangszereken, hárfán, tubán, üstdobon és nagybőgőn próbálta ki muzikális tehetségét, hogy eljátssza a Csillagok háborúja ikonikus zenei tételeit.

Az üstdob ütője jól állt a rapper kezében, azonban az óriási fúvós hangszer, a tuba megszólaltatása inkább kislányának, Zoénak ment jobban.

„Dobos vagyok, azt szokták mondani rólunk, hogy már nem vagyunk rajongók, de még zenészek sem” - viccelődött Ganxsta a MÁV Szimfonikus zenekar próbatermében. "Évekig tanultam basszusgitározni és gitározni, konzervatóriumba is jártam, végül a dobnál kötöttem ki. Arra jöttem rá, hogy minden hangszer rengeteg gyakorlást kíván, ezért lettem inkább rapper" - magyarázta a zenész, aki nagyon megörült a nagybőgőnek, mert azt zenekarával, a Kartellel is szokták használni, ő viszont talán soha nem vette a kezébe.



Apa és lánya az október 16-i Star Wars: Egy új remény koncert- és filmshow-ra készülnek, ahol szimfonikus zenekar szólaltja meg John Williams legendás műveit, miközben az 1977-es fim felújított változatának képsorai futnak a képernyőn. Az Arénából ők sem hiányozhatnak majd.

„Zoéval nagy Csillagok háborúja rajongók vagyunk, a zenéjétől pedig meghűl az ereimben a vér. Darth Vadernek drukkoltam, mert a jedik - lássuk be - elég bénák. Zoénak Darth Maul a kedvence, rengeteg ilyen figurája is van" - magyarázta Ganxsta, miközben a hárfát tartva próbálta megszólaltatni a hangszert. A rapper máris jobban elemében érezte magát, amikor az üstdob mögé kellett állnia, itt már a Star Wars nyitányát is megpróbálta lejátszani Zoé kíséretében.

A következő megálló a tubánál volt, ezt Ganxsta teljes erejéből fújta, mégsem jött ki rajta értelmezhető hang, Zoé azonban elsőre eltalálta a hangot. „Furulyázni tanult, aztán a zenétől egy kicsit eltérítette a sport, a párbajtőrt véresen komolyan veszi és szerintem sem érdemes több dolgot kicsit csinálni, jobb inkább egyet nagyon” - mondta Ganxsta.

Október 16-án a rapper a Star Wars in Concert világhírű filmshow vendége lesz, találkozhat a Prágai Filharmonikus Zenekar tagjaival is, akik profi módon szólaltatják meg a klasszikus hangszereken a Williams szerzeményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.