Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 25. 12:06, kedd | Helyi

GYSEV-es siker az Aranycsákány Krampácsversenyen

GYSEV-es siker az Aranycsákány Krampácsversenyen

A szombathelyi és csornai pályafenntartás 12 fős, vegyes csapata hat másik egységet utasított maga mögé a vetélkedőn.

Pályakarbantartás hagyományos technikákkal – ez a lényege annak a különleges vetélkedőnek, amelyet évente rendeznek meg Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban. Az idei versenyen sem volt könnyű dolguk a csapatoknak: ez alkalommal egy 12 méter hosszú sínpár és négy talpfa cseréjét kellett megoldani hagyományos kéziszerszámokkal.

A csapatok munkáját azonnal élesben ellenőrizték: a kicserélt szakaszra egy gőzmozdony gurult rá. A zsűri pedig ún. vaksüppedésmérővel figyelte, hogy a hatalmas súly alatt hány millimétert süllyed a sín. A csapatoknak az időt is figyelniük kellett, hiszen az összevetésnél a kivitelezés pontossága mellett az is számított, hogy ki milyen gyorsan tudta elvégezni a síncserét. A GYSEV Zrt. csapata gyorsan és pontosan dolgozott: a hét induló egységből az első helyen végzett.

„Az idei feladat kimondottan nehéz volt, ezért a csapat minden egyes tagjának köszönet jár" – mondta Nagy Lajos csapatvezető. „A csornai és a szombathelyi pályafenntartás vegyes csapattal indult a GYSEV nevében, a fiúk pedig kiválóan teljesítettek, így szoros versenyben végül sikerült megszerezni az első helyet. Örülök neki, hogy cégünknél ilyen jó szakemberek vannak és annak is, hogy még ismerik a régi, hagyományos pályakarbantartási technikát" – tette hozzá a csapatvezető.

A győzelemnek köszönhetően egy évre a GYSEV-hez került a vándordíj: egy aranyozott tömőcsákány, amelynek nyelére a nyertes csapat gravírozott tábláját is felhelyezték.

- tudósított a Kisalföld.

Címkék: GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.