Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 23. 09:15, kedd | Helyi

Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára.

Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára.

Még javában „tombol” a nyári szünet a középiskolákban, de az Infósok Viadala 2016 gazdaságinformatikai verseny regisztrációja augusztus 1-jével immáron hivatalosan is elkezdődött.

Ahogy azt megszokhattuk, az idei versenyre is számos érdekes feladatot és értékes nyereményt ígértek a szervezők.
Ebben az évben ötödször kerül megrendezésre a hagyománynak számító „Infósok Viadala” verseny, a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézete jóvoltából. Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett gazdaságinformatikai verseny 2012-ben, az Intézet fennállásának 10 éves jubileuma alkalmából, került először megrendezésre és azóta évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
„Tisztában vagyunk vele, hogy a diákok még igyekeznek kiélvezni a nyári szünet utolsó heteit, de mi már előre tekintünk, hiszen amellett, hogy augusztus elsejével elindítottuk a regisztrációt, már a szeptember elsejével induló első forduló feladatai is elkészültek, ahogy az a versenyre készült kis videónkból is megtudható.” - nyilatkozta Dávid Viktória, a verseny szervezőbizottságának vezetője. Majd hozzátette, hogy „Mind a regisztráció, mind pedig a fent említett film elérhető a verseny hivatalos honlapján: http://verseny.inf.nyme.hu .„
„Folytatva korábbi hagyományainkat a verseny első fordulója alatt roadshow-t szervezünk 7 helyszínen az országban. Azért, hogy a határon túli versenyzők is könnyen be tudjanak kapcsolódni, az Infósok Viadala Roadshow helyszínei közül az egyiket az online térbe tervezzük” – fűzte hozzá Dr. Bacsárdi László, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.
A két internetes fordulóból és egy soproni döntőből álló versenyen tavaly közel 500 diák vett részt, és határainkon túlról is érkeztek csapatok a több mint egymillió forint díjalapú versenyre, melyet ebben az évben is két kategóriában hirdettek meg a szervezők: 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti diákok részére.
A verseny elsődleges célja, hogy a fiatalokat egy nem hagyományos szemszögből ismertesse meg az informatika világával, motiválva őket az ilyen irányú továbbtanulásra – egészítette ki az elhangzottakat Dávid Viktória.
A versenyre szeptember 29-ig lehet nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon. További hírek és érdekességek olvashatóak a verseny Facebook oldalán: http://facebook.com/infosokviadala.

Címkék: Infósok Viadala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.