Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 09. 07:52, vasárnap | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Kamaszkori rajza talán épp az utolsó estét meséli el...

A napokban megkezdődött a paralimpikon, Oscar Pistorius pere. A vád előre kitervelt emberölés, ami ha bebizonyosodik, a sportoló akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Az első tárgyalást azonban rögtön el is napolták, a védelem időt kért a további nyomozásra, a vádlott továbbra is szabad lábon védekezhet, tekintélyes óvadék ellenében persze.

A hatszoros paralimpiai bajnok állítólag betörőnek vélte barátnőjét. A védelem állítása szerint, a sportoló és barátnője megbeszélték, hogy aznap este otthon maradnak. Este 10 óra körül, ő már visszavonult, tévét nézett, a barátnője pedig jógázott.

Éjjel, amikor be akarta csukni az erkélyajtót, furcsa neszekre lett figyelmes a fürdőszoba irányából, és mivel a műlába nem volt felcsatolva, megijedt. Védtelennek és kiszolgáltatottnak érezte magát. Kétségbeesésében előkapta az ágy alól a fegyverét, és tüzelni kezdett, de közben azt kiabálta a barátnőjének, hogy hívja a rendőrséget, ugyanis azt hitte, a lány ott fekszik a helyén, ágyban. Leadott pár lövést, és ekkor vette észre, hogy az ágy üres.

Fenti állítás nagyon szépen hangzik, ám az időközben napvilágra került részletek megcáfolni látszanak azt. Tudniillik a gyilkosságot megelőző estén a pár veszekedett, de ez még nem minden. Hiszen vért találtak például azon a teniszütőn is, aminek segítségével a lövöldözés után Pistorius kinyitotta a fürdőszoba ajtót, miután rájött, hogy barátnője nincs az ágyban. A vád szerint ráadásul a lány koponyáját összezúzták, talán épp ezzel az ütővel.

Az áldozat, Reeva Steenkamp, Dél-Afrika legkeresettebb modellje volt, s mit ad isten, jó ideje kampányolt a nők elleni erőszak visszaszorításáért. A lány családja azt mesélte, hogy bizony a pár magánéletében nem volt minden rendben, előfordult, hogy a lány félt barátjától. Egy este például felhívta az édesanyját, hogy Pistorius száguldozik az autóval, amiben ő mellette ül,és retteg. A mama átadatta vele a telefont a férfinak, és megfenyegette, ha a lányának bármi baja esik, vele gyűlik meg a baja. Nyilván nem volt szokása a mamának a levegőbe beszélni, ugyanis a férfi azonnal lassított.

De a barátok elmondása szerint is szenvedélyes viták, veszekedések tarkították a pár életét, melyeknek végén gyakran elcsattant egy-egy pofon. Pistorius olykor dührohamokat kapott, a hatóságok pedig azt is vizsgálják, ezek hátterében nem állt-e kábítószer fogyasztás. Az atléta lakásán ugyanis tudatmódosító, és doppingszereket is találtak, csak hogy tovább bonyolódjék az amúgy is kusza ügy.

Ám ami a legmegdöbbentőbb a történetben, az Reeva egy rajza, még tizenéves korából. A lány egy fát rajzolt, zöldellő mezőben. A rajz jobb oldalára egy angyalt, és egy égbe vezető létrát, míg középre egy sötét színekkel ábrázolt férfit, puskával a kezében....

Akkoriban senki sem értette a rajzot, ma azonban már mindenki tudja, milyen hátborzongató dolgot ábrázolt.

Pistorius augusztus 19-én áll újra bíróság elé.

Címkék: pistorius

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.