Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 27. 16:45, csütörtök | PR

Hinta vagy szék? Hát hintaszék

Hinta vagy szék? Hát hintaszék

Hintázni mindenki szeret. Na jó, lehet, hogy ez így ebben a formában túlzás, de az emberek nagy része kifejezetten kedveli a hintát és ha négy lábon álló széke van, gyakran előfordul -

-hogy öntudatlanul is, de billeg a széken.Nekik kedvezve összegyűjtöttünk néhány széket, amiben remekül lehet hintázni, bár nem mind derékbarát.

Létezik egy kifejezetten egyedi szék, ami remekül hozza a hintázás élményét. Egy hintaszék, ami egyben egy modern dizájn szerint tervezett relaxációs szék is. Rendelkezik egy nagyon hasznos kis extrával, ami nagyon jó ötlet, mivel, ha olvasni szeretnénk a hintaszékben, akkor a billenéssel együtt a fény is mozog. Ezt kiküszöbölendő, ezt a széket egy külön lámpával szerelték fel, ami mindig oda világít, akárhogy is hintázunk a székkel. Tehát a szék már önmagában jó ötlet, bár egy karfa elfért volna rajta, hogy maximális legyen a kényelem. De ne legyünk telhetetlenek.

A következő ülőalkalmatosság, egy elég kezdetlegesnek tűnő, rendhagyó, minimalista, és messze nem ergonomikus szék, sőt kifejezetten gyilkos széknek mondható. Ha jobban megnézzük, 2 deszka az egész 2 ovális fémkarika alkotja. Ez szemmel látható, hogy nem a kényelem volt a fő hangsúly, sehol semmi puhaság, gömbölyűség, dizájn. A maga puritán valójában roppant szórakoztató látvány, míg minden valószínűség szerint nélkülöz minden kényelmet, így nem itt fogjuk kiolvasni a Háború és béke köteteit. Ettől függetlenül hintázásra mindenképp alkalmas és mulatságos darab.


Végül, de nem utolsó sorban egy függő mókuskerék. Vagyis annak a fele, de ezt még hinta-, vagy függőágynak is nehéz lenne nevezni. Ránézésre elég lehetetlen pózt sejtet, vagyis az ember dereka szempontjából minden, csak nem egészséges. Persze, ha jobban megnézzük, ezt inkább széknek, vagyis ülésre tervezték, mintsem hosszabb távú fekvésre. Szörnyen megtévesztő a rajta lévő párna, hiszen arról mindenkinek a fekvés jut eszébe, legalábbis többnyire.


A fenti székek lehet, hogy jól néznek ki, de az emberi mozgásszervekre semmiképp sincsenek tekintettel. Sajnos ezekkel egyenes út vezet a mozgásszervi megbetegedésekhez. Ha mindenképp hinta élményre vágyunk, de egy kényelmesebb és egészséges székben, akkor válasszunk hinta mechanikával ellátott széket, például a Curioso Boss Wood vezetői széket vagy a Buffalo műbőr vezetői széket.
Ha napi 8-10 órát töltünk egyhelyben ülve, akkor mindenképp ergonomikus kialakítású, lehetőleg aktív ülést biztosító székeket válasszunk, azok meghálálják a kiválasztást. Hiszen nem mindegy, hogy ülés közben úgy érezzük, hogy szörnyen kényelmesen ülünk, egy élmény végezni a munkát, majd, ha felállunk a székről akkor olyan érzés kerít hatalmába, mintha most jöttünk volna az edzőteremből, vagyis fittek és frissek vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy rövid idő alatt nő az állóképességünk, a tartásunk is javul, így magabiztosabbnak tűnünk.
Amennyiben nem kedveljük a zsákbamacskát, akkor mindenképp érdemes kipróbálni az Irodabutik próbaszék szolgáltatását, mivel akkor díjmentesen a saját környezetünkben ismerhetjük meg a kiválasztott szék(ek)et.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat