Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 25. 09:04, szerda | Helyi

HTS Team: Győzelmek Pannonhalmán, gondok Németországban

HTS Team: Győzelmek Pannonhalmán, gondok Németországban

Németországban nem állt melléjük a szerencse, a magyar kupában viszont taroltak. Gőzerővel készülnek a hétvégi hazai rendezésű EB-futamra.

Keserédes hétvégét zárt a HTS Team, Magyarország legeredményesebb motokrosszcsapata.

Németországban útjára indult Európa egyik legrangosabb nemzetközi
motokrosszbajnokságának 2018-as kiírása. Az ADAC MX Mastersen 23 nemzet 350 motorosa közé két magyar versenyzőt is nevezett a peresztegi istálló. Szvoboda Bence (26) a királykategóriában, Jakob Kristóf (15) a 125 köbcentis junior kategóriában képviselte a magyar lobogót.

Szvoboda a cseh, az osztrák és a magyar bajnokságban szerzett dobogós helyezései után nem tudta folytatni sikerszériáját a németországi Fürstlich Drehnában. A kvalifikáción és a versenyen is nagyot bukott, ez megpecsételte a hétvégéjét. Fájdalmai miatt nem tudta befejezni egyik futamát sem, így nulla ponttal zárta a hétvégét. Állapotáról ebben a pillanatban még nem lehet tudni biztosat.

A 15 éves Jakob Kristóf tisztesen helytállt új kategóriájában a 125 köbcentisek között. A kvalifikáción a 16. helyezést harcolta ki, amin az első futamában további három helyet tudott javítani, így a nyolc pontot érő 13. helyen finiselt a nála tapasztaltabb ellenfelek gyűrűjében. A második futamban aztán őt is utolérte a balsors: a rajtnál bukott, elhajlott első féktárcsával pedig a 40 fős mezőnyben a 24. helyig sikerült előre motoroznia.

A Pannonhalmán megrendezett hazai kupaversenyen ennél szerencsésebbek voltak a HTS-es versenyzők. Hugyecz Erik magabiztos motorozással emelkedett a mezőny fölé, és nyerte a legrangosabb kategória küzdelmeit, Kiss Márk pedig az élsportolók MX2-es kategóriájában vitte el az aranyat. A csapat harmadik versenyzője, Kerese Gábor éppen lecsúszott az MX Open kategória dobogójáról, a negyedik pozícióban zárta a hétvégét.

A folytatásban további rangos versenyek várnak a hazai bajnokcsapat versenyzőire. Most hétvégén Kiskunlacházán Motokrossz Európa-bajnoki futamot rendeznek, ahol természetesen aHTS Team motorosaival is találkozhat a nagyérdemű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.