Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2016. Április 19. 01:22, kedd | Helyi

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjban részesült a megújult Várkerület és a Várfal sétány. A rangos szakmai elismerést tegnap adták át Budapesten.

Az ICOMOS az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete, a párizsi székhelyű Világörökség Bizottság állandó műemlékvédelmi szakértő intézménye. Az 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet meghatározó a világ műemlékvédelmében.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának célja, hogy felhívja a társadalom tagjainak és szervezeteinek figyelmét az építészeti és kulturális örökség valamennyi elemének folyamatos és szakszerű gondozására és megőrzésére. A Bizottság minden évben díjjal tünteti ki az általa legjobbnak ítélt műemlék-helyreállításokat, legyen szó akár épületek, akár természeti értékek felújításáról.

Az ünnepélyes díjátadóra április 18-án, a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából került sor a pesti Vigadóban, ahol dr. Fodor Tamás polgármester képviselte Sopront.

A 2012-ben átadott soproni Várfal sétány kialakításának egyik célja a hármas falív körbejárhatóvá tétele volt, amely így láthatóvá tette Sopron középkori védelmi rendszerét, bemutatja a városfejlődés történelmi folytonosságát a Borostyánkő út római kori emlékétől napjainkig. A megújult Várkerületet pedig tavaly december 14-én, a Hűség Napján adták át ünnepélyes keretek között. A külön ütemben megvalósuló, de egymással szoros összefüggésben álló beruházások fontos szerepet játszanak a belváros értékeinek megőrzésében és turisztikai vonzerejének növelésében.

Címkék: díj, icomos, Sopron, UNESCO

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 08. 11:26, péntek | Helyi

Isten éltesse a nőket! - Ma van Nőnap, aminek íme a története!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tiszteletet és becsületet fejezi ki. Világszerte 1917 óta minden év március 8-án ünnepeljük.

2019. Április 21. 05:00, vasárnap | Belföld

Telitalálat az ötös lottón, 4,171 milliárdos nyeremény

Telitalálatos szelvényre bukkantak az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4,171 milliárd forinttal gazdagodott - közölte a Szerencsejáték Zrt. szombaton.

2019. Április 20. 19:13, szombat | Belföld

Elektromos járművekkel segítik a segélyszervezeteket

Négyszázötvenmillió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - tudatta tárca szombaton közleményben.

2019. Április 20. 18:01, szombat | Kék hírek

Súlyos sérüléssel zárult a fűnyírás

A siófoki rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy somogydöröcskei férfit.