Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Időjárási frontok és főként esők várhatók karácsonykor

Időjárási frontok és főként esők várhatók karácsonykor

A karácsonyi napokban több front is eléri a térséget. A csapadék zöme eső formájában hullhat, inkább csak az időszak második felében, és csak helyenként fordulhat elő hózápor.

Az enyhülés miatt a jelenlegi hóréteg fokozatosan olvadni fog - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI megkeresésére.

Kifejtették: a karácsony előtti napokban erőteljes enyhülés zajlik le a Kárpát-medencében, amely a magasban gyorsabban, a talaj közelében csak lassabban érezteti a hatását. Ezt leginkább a Dunántúlon élők érezhetik majd, ott a hétvégén helyenként akár plusz 10 Celsius-fok is lehet, míg északkelet felé haladva lassabban és csak kisebb mértékben enyhül az idő. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a hétvégén érkező csapadék eső lesz.

Hétfőn, szenteste napján várhatóan melegfront éri el a térséget, amely több helyen okozhat csapadékot. A magasban és a talaj közelében is enyhe lesz az idő, így - "elég nagy valószínűség mellett" - a lehulló csapadék eső formájában érkezik - írták. A hajnali mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékekről délutánra plusz 5-11 fokig melegszik fel a levegő.

Karácsony első napján, kedden már egy hidegfront éri el térséget, ennek hatására több helyen fordulhat elő csapadék. A front előtt még viszonylag enyhe marad az idő, hajnalban plusz 1-6, délután plusz 2-7 fok valószínű. Késő délutánig a hőmérsékletek fagypont felett maradnak, az addig lehulló csapadék tehát esőnek ígérkezik. Estétől egyre nagyobb területen 0 fok alá csökkenhet majd a hőmérséklet, ezzel párhuzamosan viszont egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, inkább csak helyenként fordulhat elő hózápor.

Karácsony második napján, szerdán hajnalra többnyire fagypont alá hűl le a levegő, napközben is csak mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Az összefüggő felhőzet felszakadozik, a változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütés várható, és csak helyenként fordulhat elő hózápor - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során