Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 13. 17:49, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Íme a Google idei keresési listájának élmezőnye!

Íme a Google idei keresési listájának élmezőnye!

A világon a karibi térségben és az Egyesült Államokban szeptemberben pusztító Irma hurrikán, Magyarországon a Black Friday vezeti a Google 2017-es abszolút keresési listáját.

A trópusi ciklont az iPhone 8, az iPhone X, a szexuális zaklatás gyanúja miatt elbocsátott Matt Lauer újságíró, a nemrég Harry herceg menyasszonyává avanzsált Meghan Markle, a 13 okom volt című amerikai webes televíziós sorozat, az október elején elhunyt legendás amerikai rocker, Tom Petty, az állítólag stresszoldó hatású háromágú műanyagjáték, a fidget spinner, a Linkin Park idén júliusban meghalt énekese, Chester Bennington, valamint az indiai krikettválogatott követi az idei abszolút keresési listán.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A keresőjébe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak.

Az idén 17. alkalommal publikált lista több mint hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika - kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek - szerint. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ - emlékeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében a Google magyarországi irodája.

A világ legfelkapottabb zenei előadója a Google szerint idén Ariana Grande, a legkeresettebb zeneszáma/dalszövege pedig a Despacito. A világban zajlott választások közül a francia elnökválasztás érdekelte leginkább a felhasználókat.

Magyarország abszolút toplistáját a Black Friday vezeti, maga mögé utasítva az Eurovíziós Dalfesztivált és a FINA világbajnokságot. A magyar listán szerepel még a szmogriadó, a fidget spinner, az X-Faktor, az óraátállítás, az iPhone 8, a Stats Royale és Chester Bennington.

A televíziós műsorok körében az X-Faktor jár az élen, a receptek között pedig a csirkemell és a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. Mozifilmek között az Az című horror, a Pappa Pia és a Kincsem vezetik a sort.

A teljes listákat a https://trends.google.com/trends/yis/2017/GLOBAL/ oldalon lehet megnézni.

Címkék: Google, keresés, lista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára