Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Április 20. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: sopron.hu

India nagykövete járt Sopronban

India nagykövete járt Sopronban

A nagykövet és kísérete a soproni Városházán is látogatást tett.

Kedden dr. Fodor Tamás polgármester a Városházán fogadta India nagykövetét, őexc. Rahul Chhabra-t és feleségét. Dr. Fodor Tamás a Városháza főbejáratánál köszöntötte a nagykövetet és kíséretét, amelyet követően Sopron polgármestere bemutatta a felújított Fő teret, majd a Városháza dísztermét.

A közös megbeszélés során a nagykövet tájékozódott Sopron város jelenlegi helyzetéről, mindazokról a lehetőségekről, amelyek Sopron előtt állnaka fejlődés tekintetében.

Rahul Chhabra nagykövet elismerését fejezte ki nem csak a város történelmi értékei és rangos múltja miatt, hanem a jelenbeli fejlesztések sikerességéért is,amely figyelemreméltóvá és vonzó turisztikai célponttá teszi Sopront az idelátogatók körében.

India nagykövete a Közgazdaságtudományi Kar eseményén, a Glokál Szeminárium szervezésében tartott Indiai Vállalati Napra érkezett Sopronba.
Az esemény alkalmával a Magyarországon működő indiai vállalatokat látta vendégül a KTK.
A céges bemutatkozók mellett a hallgatóság betekintést nyerhetett az indiai üzleti kultúrába, a vállalatok karrier- és kooperációs lehetőségeibe, szakmai gyakorlati- és álláskínálataiba, aktuális kutatási területekbe és lehetőség nyílt a közvetlen kapcsolatfelvételre is.
Indiai Mozaik címmel Raul Chhabra, indiai nagykövet tartott előadást, amelyet táncelőadás követett: "Ámbédkarra emlékezve" - kúcsipúdi táncmeditáció címmel, továbbá ételkóstoló és indiai zene és fotókiállítás színesette a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.