Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 15. 12:08, csütörtök | Helyi

Ismét a kiválóságok között - Harmadszor nyerte el a Kiváló Városi Kórház címet a Soproni Gyógyközpont

Ismét a kiválóságok között - Harmadszor nyerte el a Kiváló Városi Kórház címet a Soproni Gyógyközpont

A rangos kitüntetést a független szakértőkből álló zsűri a magas színvonalú szakmai tevékenység és az ellátórendszer infrastrukturális háttere alapján ítélte oda.

A hazai egészségügyi intézmények rangsorát a Magyar Kórház Szövetség koordinálásával - az ágazatot bemutató Medicina Top 200 évkönyv előzetes felmérése alapján - harmadik alkalommal állították fel. A szakmai szervezetek, egészségügyi és oktatási intézmények vezetőiből és szakértőiből álló zsűri elsősorban az intézmények szakmai és infrastrukturális hátterét, gazdálkodási eredményeit vizsgálta. A kérdések több területre irányultak: kíváncsiak voltak az intézményi ágyszámokra, az emelt szintű, hotelszolgáltatást nyújtó egységek számára, az egészségügyi szakszemélyzet végzettségére, a humánerőforrás összetételére, valamint a kórházban folyó oktatótevékenységre. Fontos elbírálási szempont volt a kórház műszerezettsége, a technológiai infrastruktúra is.


A 2015-ös év legkiválóbb hazai egészségügyi intézményeit 7 kategóriában díjazták. A Soproni Gyógyközpont Kiváló Városi Kórház címet kapott.

A díjat Németh Rita ápolási igazgató és Dr. Sztancs György osztályvezető főorvos vette át az intézmény képviseletében október 9-én, a Medicina Top 200 gálaestjén ünnepélyes keretek között dr. Kovács Árpádtól, a zsűri elnökétől, dr. Lenkefi Idától, az Egis Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi igazgatójától és Nógrádi Tóth Erzsébettől, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztőjétől.


A városi kórházak közül kiemelkedik a 3 telephelyen, 413 aktív és 558 rehabilitációs ággyal működő Soproni Gyógyközpont – hangzott el a díjátadón. Az intézményben magas a minősített szakorvosok száma, összesen 42-en rendelkeznek több szakvizsgával. A tudományos érdeklődés színvonalát jelzi a 7 PhD. fokozattal minősített orvos. A szakdolgozók képzettségi összetételére, a diplomával rendelkezők magas arányára szintén kitértek a gálaesten. Az értékelés során elhangzott: a Soproni Gyógyközpont a betegellátás teljes spektrumát biztosítja a belgyógyászati, illetve sebészeti egységeiben. Kardiológiai, neurológiai és mozgásszervi rehabilitációs részlegei szerves részét képezik a hazai ellátórendszernek. Orvostanhallgatók akkreditált képzőintézménye, műszerezettsége a városi kórházak kategóriában kiemelkedő.

A Soproni Gyógyközpont egymást követő években már harmadszor érdemelte ki az elismerést az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.