Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 02. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Soproni7

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét.

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét a Kuruc-domb aljában, az új nevet is kapott egy épületes téren, a Klebelsberg Kuno tér 1. szám alatt., ahol Sopron város nevében dr. Fodor Tamás polgármester szólt az ünnepségen megjelentekhez, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek kíséretében. Az átadó ünnepségen dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is megjelent és beszédet mondott.

Sopronban péntek délelőtt (aug. 31-én) felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét. A bíróság ezután több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat, ez több mint a kétszerese a korábbi helynek. A jogszolgáltatáshoz méltó elhelyezést biztosít a soproni épület-együttes, amely méltó módon szolgálja ki az ügyfeleket, így teljesítve kötelességét és feladatát – mondta dr. Handó Tünde (az Országos Bírósági Hivatal elnöke) az átadási ünnepségen.

Az avatóünnepség kezdetén dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Handó Tünde adta át az épületet Sopron városának azt követően, hogy elmondta ünnepi gondolatait.

A Soproni Városszépítő Egyesület javaslatára az épület előtti teret az egykori soproni jogász, kimagasló kulturpolitikus, Sopron város múlt századi országgyűlési képviselője (1920–1922) személyéről, gróf Klebelsberg Kunoról nevezték el.

A beruházás megvalósításában közreműködők

A tervezési munkákat és a művezetési tevékenységet azA2 Építészirodavégezte, a kivitelező aSwietelsky Magyarország Kft.volt, a beépített és mobil-bútorozás, és a függönyözés kivitelezője pedig aFALCO-Sopron Bútor kft. AzEH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft.a közvilágítási rendszer, a hálózatépítési munkák kivitelezője volt, az építési beruházás műszaki ellenőrzésével aNYTA-Bau Kft. foglalkozott.

A továbbiakban tehát új helyen várja a Soproni Városi Bíróság és a Soproni Ügyészség mindazokat, akik a törvény erejében bíznak.

Címkék: bíróság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.