Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. December 07. 20:22, péntek | Helyi
Forrás: Sziget Sajtóiroda

Jótékonysági akciót hirdet a VOLT

Jótékonysági akciót hirdet a VOLT

A VOLT Fesztivál szervezői rászoruló soproni családok megsegítésére rendeznek karácsonyi adománygyűjtést, melyhez alapként, 100.000 forint értékben játékokkal és élelmiszerekkel is hozzájárulnak.

A jótékonysági akció december 14-16 között mozgósítja a segítő szándékú embereket.

Új és használt, de jó állapotú játékokat, könyveket valamint tartós élelmiszert várnak a Hűség Napjával induló hétvégén, azaz december 14-15-16-án, naponta 10-18 óra között Sopronban, a Várkerületen működő VOLT Boltnál, illetve december 17-én, hétfőn 10-18 óra között, a budapesti Akvárium klubban működő VOLT Presszóba a VOLT Fesztivál szervezői. A jótékonysági akció keretében a soproni fesztivál a helyi, rászoruló családok karácsonyát igyekszik boldogabbá tenni.

“Sopron és a VOLT neve az elmúlt húsz évben szinte öszeforrt”- állítják a fesztivál szervezői, akik a két évtizedben sokat tettek azért, hogy a VOLT – bár csak négy napos – egész évben szerves része legyen a város életének.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a fesztivál - soproni kötődésű – alapítói remélik, hogy a VOLT ismertsége, népszerűsége segít abban, hogy minél több adomány összegyűljön. Ehhez alapként - 100.000 forint értékben - játékokkal és élelmiszerekkel ők is hozzájárulnak. “Az adományokat mindkét helyen önkéntesek, a VOLT Fesztivál “angyalai” fogadják és a Soproni Családsegítő Intézet munkatársai segítségével juttatjuk el még az ünnepek előtt a rászoruló soproni családoknak. Az akcióban résztvevők VOLT-os ajándékot, kitűzőt és matricát kapnak.” – mondták el a VOLT főszervezői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.