Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyarország nem szigorít biztonsági intézkedésein

Magyarország nem szigorít biztonsági intézkedésein

A párizsi terrortámadás után új szakaszába lépett a terrorizmus Európában, de Magyarországon most nem kell számítani a biztonsági intézkedések szigorítására - jelentette ki a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese. Bodnár Zsolt azInfoRádióbanelmondta: a támadók fegyverkezelése profizmusra utal.

Új szakaszába lépett a terrorizmus Európában, már nem biztos, hogy terrorszervezetek követnek el cselekményeket, sokszor magányos elkövetők hajtanak végre akciókat, vagy olyanok, akik közvetlenül nem kapcsolódnak egy csoporthoz - mondta Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese. Hozzátette: az ilyen támadásokat nagyon nehéz kivédeni.

Itt ugyan többen hajtották végre a cselekményt, de az elmúlt időszak európai akcióiban egyéni elkövetők voltak, és ezeknek a megelőzése a legnehezebb. A helyzet egyre komolyabbá válik: a szíriai és az iraki konfliktus áthúzódik Európába - fejtette ki Bodnár Zsolt. Arra a kérdésre, hogy várható-e a terrorcselekmények számának növekedése, elmondta: a szakemberek már régen figyelmeztetnek a negatív tendenciákra, úgyhogy nem várható, hogy ebből a szempontból 2015-ben javulás következik be. Fel kell készülni ezeknek a kezelésére, megelőzésére - tette hozzá.

Mint mondta: az erre feljogosított szervezetek a háttérben folyamatosan dolgoznak, és több tervezett cselekmény elkövetését sikerül megakadályozni. Ezek az esetek nem kerülnek nyilvánosságra, de nemzetközi szinten a hatóságok megosztják egymással az információkat. A Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese arról is beszélt, hogy Magyarországon most nem kell számítani a biztonsági intézkedések szigorítására. A TEK folyamatosan együttműködik a francia hatóságokkal is, értékelik a párizsi ügyben végzett nyomozás adatait és folyamatosan elemzik a magyarországi veszélyeztetettség alakulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: