Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. November 21. 15:57, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Magyarországon és Ausztriában betörő társaságot fogtak el

Magyarországon és Ausztriában betörő társaságot fogtak el

Harminc-harmincöt magyarországi és mintegy húsz ausztriai betöréses lopással gyanúsított társaság tagjait fogták el a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Soproni Rendőrkapitányság vezetője.

Szabó Jenő alezredes elmondta, a csoport számlájára több, egyes estekben egyenként is milliós értékű betöréses lopást írnak; az ügyben kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, négyet vettek őrizetbe, kettőt pedig már előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság.
Legtöbbjük ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás; jellemzően kisgépeket tulajdonítottak el.
Aranyos Gábor alezredes, a városi kapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: egy szombat esti, Újkéren tartott ellenőrzés során találtak olyan tárgyakat, amelyeket a tulajdonos bejelentése szerint Röjtökmuzsajról loptak el. Így bukkantak az iváni férfiak nyomára.
Jelezte: a lopás mellett például állatkínzás gyanúja is felmerült, mivel a csapat tagjai közül hatan feltehetőleg tevékeny részesei voltak annak, amikor egy Nagylózs és Sopronkövesd közötti telepen huszonnégy sertést fejszékkel vertek, majd a haláltusájukat vívó állatokat elszállították a helyszínről.
A gyanúsítottak kétharmada "teljes beismerésben" van, ugyanakkor a nyomozók arra számítanak, hogy jelentősen, akár a mostani kétszeresére is bővülhet az ügy szereplőinek köre - mondta az alezredes.
Az MTI érdeklődésére elmondta: hónapokkal ezelőtt fokozták munkájukat a határ közelében dolgozó osztrák társszervek, mert ott jelentősen nőtt betörések száma, miközben a magyar oldalon csökkent a mutató, nem sokkal később pedig, a határozott ausztriai fellépés miatt ismét elszaporodtak a magyarországi esetek.
Hozzátette: a probléma kezelésére külön nyomozócsoportot állítottak el, amely az osztrák rendőrséggel együttműködve dolgozott az ügyön.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.