Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 17. 15:16, szombat | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Megkezdődött a 60. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat

Megkezdődött a 60. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat

Bor és Néptánc – népzene, világzene, jazz és szórakoztató tánczene a minőség jegyében! Ezzel a szlogennel nyitott meg a hatvanadik SÜH rendezvénysorozat kezdő programja, a Sopron FolkFest a Várkerületen.

Már az első nap is gazdag és színes programokat kínált a rendezvényre kilátogatóknak, hiszen a néptáncegyüttesek vonulása és színpadi produkciói mellett helyet kapott a jazz és a könnyűzene is az alkalmi színpadon.

Az elmaradhatatlan kézműves kirakodóvásár mellett gasztronómiai ínyencségek és gyermekprogramok gazdag kínálata is várja az érdeklődőket egészen vasárnap estig, ahol a gyermekek és a felnőttek egyaránt találnak maguknak érdekes programot.

A FolkFest nyitónapján, ami egyben a Soproni Ünnepi Hetek nyitórendezvénye is Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében visszatekintett az idén hatvanadik alkalommal megrendezett SÜH múltjára is, amelynek története egészen 1932-ig nyúlik vissza, hiszen akkor rendezett a város először kulturális seregszemlét. A háborús években és az azt követő hányatott időszakban nem mindig tartották meg az ünnepi heteket, így emiatt sorrendben csak a hatvanadikat rendezheti most meg a város.

Dr. Simon István alpolgármester hozzátette, hogy az ünnepi heteken egyszerre van jelen a kultúra, a szórakozás és a sport is, amely rendezvények sikere töretlen és mindig képes megújulni. Az egyre színesebb, változatosabb programok idén is hatalmas választékot kínálnak az érdeklődőknek, hiszen folklórbemutatók, templomi hangversenyek, könnyűzenei koncertek, gyermekprogramok, képző- és iparművészeti kiállítások, sportversenyek sokasága szerepel a programsorozatban, amelyekhez jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kíván az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.