Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 23. 14:07, péntek | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

Megújult a Jereván lakótelepi \"KÉK ÓVODA\" !

Megújult a Jereván lakótelepi \

Az idei év tavaszán három soproni óvoda – a Hermann Alice óvoda, a Bánfalvi óvoda és a Jereváni „Kék” óvoda - felújítási munkái kezdődtek el mintegy 260 millió forintos összegben -

- melyek kiemelt célja az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztése.

Az önkormányzat mindhárom óvodában energetikai felújítást végez, valamint biztosítja az épület bejáratának és legalább egy mellékhelyiségének akadálymentes megközelíthetőségét.

A felújítási munkálatok a terveknek megfelelően haladnak és péntek délelőtt a Jereván lakótelepi "KÉK ÓVODA" hivatalos átadása is megtörtént.

A helyszínen Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva, a Településrészi önkormányzat elnöke, Csiszár Ákos önkormányzati képviselő és Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke a kivitelezők képviselőivel látogatták meg a megújult óvodát, ahol az elvégzett felújítási munkálatokról is tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A Trefort Téri Óvoda - Jereváni Kék Tagóvodában a kivitelezés során a homlokzatot hőszigetelték és nyílászárókat is cseréltek. Korszerűsítésre került a fűtés valamint a fejlesztés részeként a projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A lapostetőn új hő- és vízszigetelés készült, így energetikailag ezzel ezzel az új beruházással a jereváni óvoda épülete teljesen megújult és sokak nagy örömére a szigetelés után a megmaradt a "névadó" kék színe is az épületnek.

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájának a felújítási költsége bruttó 59 millió Ft volt, ami teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.