Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 21. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Miami-ban is győzelemmel mutatkozott be Babos Tímea!

Miami-ban is győzelemmel mutatkozott be Babos Tímea!

Babos Tímea egyesben győzelemmel mutatkozott be a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, az első fordulóban két szettben legyőzte a német Mona Barthelt.

A magyar játékos (a világranglista 47. helyezettje) 1 óra 35 perc alatt nyert német riválisa (65.) ellen. Az egy óráig tartó első játszmában Babos 4:5-ös hátránynál három brék-, illetve játszmalabdát hárított, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult. A második szettet az elbukott adogatójátékok vezették fel: amíg az első játszmában egyik játékos sem tudott brékelni, addig a második felvonás első hat szervagémjéből ötször a fogadó nyert. Miután ebben a különcsatában Babos jobbnak bizonyult, 4:2-es előnyét követően ő adogatott, és simán lezárta a összecsapást.

"Nagyon elhúzódtak a mérkőzések, hiszen azt gondoltam, hogy helyi idő szerint délután 2-kor kezdődik majd a meccsem, ehhez képest este 7-kor kerültem pályára" - nyilatkozta honlapjának a soproni teniszező. Babos hozzátette: a nagy szélben nem volt könnyű játszani, ráadásul "kellemetlen" ellenfele volt, akitől legutóbb kikapott. A februári, budapesti torna nyolcaddöntőjében Barthel három szettben legyőzte az ott címvédő, harmadik helyen kiemelt Babost.

A két teniszező párharcában Babos 3-2-re szépített: a budapesti összecsapás előtt 2012-ben Montrealban és 2015-ben Charlestonban Barthel nyert, a magyar teniszező ugyancsak 2015-ben Marrákesben bizonyult jobbnak.

Babos a miami torna második fordulójában a hatodik helyen kiemelt lett Jelena Ostapenkóval találkozik. A Roland Garros 2017-es győztese az első fordulóban erőnyerő volt.

Babos Tímea párosban is indul, változatlanul a francia Kristina Mladenovic oldalán. A negyedik helyen kiemelt duó első ellenfele az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai CoCo Vandeweghe párosa lesz.

Eredmény, nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Babos Tímea-Mona Barthel (német) 7:6 (7-5), 6:3

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.