Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Szeptember 28. 11:17, hétfő | Helyi
Forrás: Pro Kultúra

Nagy sikerrel zajlott a Magyar Mese Napja a Liszt-központban

Nagy sikerrel zajlott a Magyar Mese Napja a Liszt-központban

Királylányok, királyfiak és gólyalábas krampuszok is ellátogattak a Magyar Mese Napjára.

Egy vidám, mesés délutánt tölthettek el azok, akik ellátogattak szeptember 27-én a Liszt-központba, ahol a Magyar Népmese Napja alkalmából rendezett programokat a Pro Kultúra.



Ezen a jeles ünnepen arra törekedtünk, hogy a gyerekek ne csak hallgatóságként, hanem aktív szereplőként legyenek részesei a meséknek. Így interaktív előadásokkal, mesés játékokkal, kreatív foglalkozásokkal vártuk őket. Bízunk abban, hogy sikerült gazdagítanunk a gyerekek fantáziavilágát a Magyar Mese Napján. – mondta el Miszti Diána, a Pro Kultúra rendezvényszervezője.
A foglalkozásokat a nyár óta működő Felhőtáncoló Kreatív Műhely tartotta, asztalainál elmélyült barkácsolás folyt: boszorkányt, királylányt, ravasz rókát, kismalacot, vagy hetyke bajszot is készíthettek maguknak a gyerekek, hogy kedvenc meséiket akár otthon is eljátszhassák.


A Liszt-központ előtt a Miskolcról érkezett Madzag bábegyüttes gólyalábasai keresték a legszebb királykisasszonyt és a legbátrabb királyfit. A gyerekek krampuszokkal mérték össze erejüket, kötéltánc, kötélhúzás, ugráló kötelezés is szerepelt a kihívások között.


A Magyar Mese Napját a világhírű, piros ruhás magyar népi hős, Vitéz László zárta, aki ismét legerősebb fegyverével, egy palacsintasütővel aratott győzelmet az ördögök felett. A mesét szintén a miskolci bábegyüttes előadásában láthatta a több, mint kétszáz fős gyereksereg.


A következő hetekre is tartogat gyermekprogramokat a Pro Kultúra: október 16. és 18. között Vasútmodell kiállításra, novemberben pedig Márton-napi mókázásra várják ifjú közönségüket, a Liszt-központba.

Címkék: magyar mese napja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.