Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 31. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Nőtt a benzinkutas üzletek bevétele az első nyolc hónapban

Nőtt a benzinkutas üzletek bevétele az első nyolc hónapban

A benzinkutas üzletek bevétele egy százalékkal, 12 milliárd forintra nőtt idén az első nyolc hónapban a tavalyihoz képest, annak ellenére, hogy csökkent az üzletek száma

- derült ki a Nielsen legfrissebb kiskereskedelmi felméréséből. A piackutató cég pénteken az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az italokra jutott a benzinkút-shopok forgalmának több mint fele. Az ásványvizek forgalma 4, a szénsavas üdítőitaloké 3, az energia- és sportitalok forgalma 2 százalékkal nőtt a vizsgált időszakban. Csökkent viszont a sör eladása, idén január-augusztusban 4 százalékkal kevesebbet értékesítettek a benzinkutakon a tavalyihoz képest.

A felmérésből kiderült, hogy a második legkeresettebb termékcsoport az édesség, ebből a kategóriából a legtöbb bevételt szeletes csokoládéval és rágógumival érték el a benzinkút-shopok.

Az égetett szeszesitaloknál a vodka és a whisky áll értékben az eladási lista élén - írják. A Nielsen felmérése szerint idén januárban 1387-re csökkent a benzinkutas üzletek száma, míg egy évvel korábban még 1474 ilyen üzletet regisztráltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: