Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 20. 16:43, szerda | Bulvár
Forrás: index

Ő a net új sztárja

Ő a net új sztárja

Chris P. Bacon, a rokkant kismalac


Amikor már azt hittük, az internet népének cukiságmániája kizárólag a macskák iránti feltétel nélküli rajongásban testesül meg, új kisállatsztár született a neten. Chris P. Bacon, a kismalac (a név szóvicc, a Chris P. kiejtése ugyanaz, mint az angol crispy, vagyis ropogós szóé) januárban született valahol Floridában, szomorú testi fogyatékossággal, hátsó lábak nélkül. A gazdája bevitte egy állatkórházba elaltatni, de ott az állatorvos, bizonyos dr. Len Lucero szíve megesett rajta, magához vette a bébimalacot, műlábhelyettesítő kerekeket fabrikált neki a mozgása megkönnyítésére az Amerikában népszerű, Lego-szerű, de annál bonyolultabb, K'nex építőjátékból.

Lucero január végén tette fel az első videót a YouTube-ra az akkor kéthetes malacról, ami rövid lappangási idő után hirtelen vírusként kezdett terjedni a neten, és a nézettségi mutatója mostanra a 800 ezret is átlépte.

Baconnek hamarosan több tízezres rajongótábora született Facebookon, és a Twitteren is lett hivatalos csatornája, ezres nagyságrendű követővel. Február közepén az online celebbé lett kismalac először a brit sajtót hódította meg (írt róla a Daily Telegraph, a London Evening Standard, és brit Metro), majd hamarosan szülőföldjére, Amerikába is visszaért a híre, foglalkozott vele a Fox tévé, a Good Morning America, és a New York Daily News, míg végül a Reuters hírügynökség is megírta Chris. P. Bacon sztoriját, világszerte ismertté téve a lábatlan malacot.

Az állatorvos szerint a lábaitól eltekintve a malac teljesen egészséges, így 10-15 évig simán elélhet, élvezve az online sztárság minden áldását és átkát.

Címkék: bulvár, kismalac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.