Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 05. 12:31, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Pénzt lopott egy papagáj Új-Zélandon

Pénzt lopott egy papagáj Új-Zélandon

Pénzt lopott egy papagáj Új-Zélandon egy brit turistától: 600 fontját - 210 ezer forintnyi összeget - repítette magával. A férfinak mindössze 20 fontja maradt.

A turista, Peter Leach autóval kirándult a szigetországban, és megállt egy festői helyen fényképezni a tájat. Eközben röppent be kocsijába a nyitott ablakon át egy kea - Új-Zélandon honos papagájfajta -, amely csőrével felkapta a kocsi műszerfalán heverő bankjegyeket. Leach nem vette észre a pénzszarka papagáj tettét, két másik, kanadai turista szólt neki, hogy egy madár valamit elvitt az autójából.
A férfinak mindössze 20 fontja maradt, mert azt a zsebében tartotta. Elment a rendőrségre, hogy jelentse az esetet, de közölték vele, hogy vajmi csekély az esély a pénz fellelésére.
"Az ügyeletes tiszt egy darabig nagyon komolyan hallgatta panaszomat, de azután elnézést és időt kért, hogy kiröhögje magát. Nem hiszem, hogy hibáztathatnám" - idézte a pórul járt férfit a The Daily Telegraph című brit lap.
A keák - amelyek a bagolypapagáj-félékhez tartoznak - nagy szarkák. Négy éve egy másik brit turistának az útlevelét lopta el egyikük. A keák ráadásul hírhedt vandálok is, gyakran tesznek kárt autókban: betörik oldalsó visszapillantó tükreiket, kicsipegetnek az ablakok gumitömítéséből.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.