Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 21. 13:09, kedd | PR

A sporttörténelem 9 meglepő ténye

A sporttörténelem 9 meglepő ténye

Szereted a sportot? Nyomon követed a legfontosabb sporteseményeket? Akkor lehet, hogy ez a cikk most boldoggá fog tenni téged, hiszen sporttal kapcsolatos érdekességeket gyűjtöttünk össze. Olvasgass kedvedre!

1. Finnország és a feleségcipelő bajnokság
Feleséget hordozó, cipelő világbajnokság is létezik, mégpedig Finnországban. Az országban, 1992 óta rendezik meg ezt a fura bajnokságot. A férfiaknak a feleségüket cipelve, egy akadálypályán kell végig menniük. A verseny végén, a győztes, a felesége súlyával megegyező mennyiségű sörrel lesz gazdagabb.

2. NASCAR győzelem és Richard Petty
Richard Petty nevéhez fűződik az eddigi legtöbb NASCAR győzelem. 200 ilyen győzelmet tudhat a magáénak. „The King”, azaz „A Király” névvel is illetik a sok győzelem miatt.

3. Kirani James, Grenada büszkesége
Grenada nagyon szépen megünnepelte azt a személyt, aki az első aranyat szerezte az olimpián. Előtte még soha, senki nem nyert Grenadából, így nem csak pénzjutalmat adományoztak Kirani Jamesnek, de az ország sok bélyegén is megtalálható az arcképe, emellett egy stadion nevét is viseli, illetve az eddig elért eredményeit még egy múzeumban is bemutatják.

4. Az a bizonyos 2 nap
Az év 365 napjából két napon egyáltalán nincsenek profi sportjátékok (NFL, NHL, MLB vagy NBA). A sportrajongóknak ez a 2 nap maga az örökkévalóság.

5. Az építészet, mint olimpiai tudományág
Az építészet nem sport, ezt mindenki tudja. Azt azonban lehet, hogy csak kevesen tudják, hogy 1912 és 1948 között az építészet, olimpiai tudományágnak számított.

6. A golflabda titka
A golflabda egyik jellegzetessége, hogy aerodinamikus a felépítése, hiszen az a cél, hogy minél messzebbre röpüljön.

7. 5-ből 2, nem is olyan rossz
A Tug of War egy olimpiai esemény volt 1900 és 1920 között. Ez a sportesemény szerves részét képezte a nyári játékoknak. Az összesen 5 alkalommal megrendezett eseményen, Nagy-Britannia nyert a legtöbb alkalommal egy sportfogadás oldal szerint, hiszen kétszer is hazavihették az aranyat.

8. Úszóbajnokság nőknek
Az Egyesült Államokban az AAU, vagyis az Amatőr Atlétikai Unió, mint sportszervezet tartotta az első női nemzeti úszó bajnokságot, mégpedig 1916-ban, egy mobil sportfogadás oldal szerint.

9. A sakk és India
A sakk eredeti neve a Chaturanga volt, ami nem mást jelent, mint okos és intelligens. Ezt a játékot Indiában találták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.