Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 16. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Prof. dr. Náhlik András a Soproni Egyetem rektorjelöltje

Prof. dr. Náhlik András a Soproni Egyetem rektorjelöltje

A jelölt személyéről értesítik a minisztériumot, a kinevezés a köztársasági elnök jogköre.

Prof. dr. Faragó Sándornak 2017. december 31-én letelik a közel 16 éves megbízatása, ezért esedékes az új rektor megválasztása.

– Ketten nyújtották be pályázatukat a rektori tisztségre: prof. dr. Náhlik András, aki jelenleg is az egyetem általános rektorhelyettese, valamint prof. dr. Németh Róbert, aki intézményünk megbízott tudományos és külügyi rektorhelyettese. A szenátus tizenegy-hét arányban, titkos szavazással Náhlik András jelölése mellett döntött – nyilatkozta a zárt ülést követően prof. dr. Faragó Sándor. – A határozatról haladéktalanul értesítjük a minisztériumot. A tárca vezetőjének egyetértése szükséges ahhoz, hogy a jelöltet a köztársasági elnök elé terjessze kinevezésre. A pályázati kiírás szerint az új rektor 2018. január elsejével veszi át a tisztséget.

A rektorjelölt személyéről döntő szenátusi ülést megelőzően, több egyetemi fórumon is ismertették programjukat a jelöltek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.