Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 01. 08:50, szerda | Sport

Rally: A célba érés a legfontosabb

Rally: A célba érés a legfontosabb

International Baranya Kupa 2018.08.02-04.
Interjú Farkas Kálmánnal a JG2 Racing Team csapatvezetőjével a 2018-as Baranya Kupa előtt.

Csütörtökön, teszttel kezdődik a fiaidnak a Baranya Kupa aszfaltos raliverseny. Miről is fog ez nektek szólni?

- Tulajdon képen lényeges dolog nem történik. A beállítások nagyjából adottak, a leglényegesebb dolog, hogy a versenyzőimnek itt a rally2-ben, minden ez évi pálya új. Talán az egyiknek a fele ismert, de csak fordítva, tehát nem sokat jelent! Ismét a gyakorláson van a hangsúly. Minél több gurult kilométer. No meg még a motornál, cserélgettünk ki ezt azt, de nem várható több erő. Ez majd a jövő év Opel Motorsportos birkózásra marad! Kell hozzá két-három hónap, hogy komolyan beszélgessünk velük, a kivitt motor társaságában. Mert ez a motor, nem az, amit az EB láthattok! Most érvényes a szabály, lendületből kell autózni. A lóerőket bátorsággal pótolni!

Pénteken, a prológgal, majd a kezdő gyorssal, folytatódik a bemelegítés a másnapi versenyre. Itt a nézők jól szemügyre vehetik a kis Adamkát ugye amint akár háromkerekezik is a pályán?

- Azt szeretném, ha nem igen látványosan kiszolgálnák a közönséget az Opellel, viszont tengelytörő, gyilkos rizikót nem fogunk vállalni az biztos! Van az első gyors péntekem, ami tulajdonképpen semmi távolság. Arra viszont jó, hogy megnézzük hol állunk a többiekhez képest. Rutin kell hozzá, hogy már az első gyorson jó eredményt érjünk el. Ezt tanulni kell. Mindig gyorsulunk a további szakaszok után, mert belejövünk. Lassanként úgy kell menni minden gyorson az elejétől a végéig, hogy azt lehessen mondani, nem sok maradt bent a gyorson kihasználatlan másodperc!

Szombaton folytatódik a harc a sporttársakkal és az idővel szemben. Több gyors vár Tim Gáborra és hű navigátorára, Timár Tamásra az Opel Adam R2-ben. Mi is a cél ezen a nemzetközi megmérettetésen?

- Több elvárás is van, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy a célba érés a legfontosabb. Nemzetközi mezőny összehasonlítási alap is nyilván. Figyeljük is. A másfél szeres szorzó pedig, a kamikáze stílust kívánja! Úgy gondolom, most reális elvárás, hogy az első három helyezésig eljussunk. Valamelyik már igen jó intuíciót jelentene számunkra! Meg is teszünk érte mindent, persze az anyagi kereteinken belül! További kihívás lesz a nagy kánikulai meleg! Tudni kell beosztani a gépet is, mert ez az időjárás minden alkatrészt megvisel! Sőt egy defekt is megpecsételheti ezt a hosszú versenyt. Mindent figyelembe véve, most okosan kell versenyezni. Ez volt eddig is a fő szempontunk. Ezek mellett kell a lehető legjobb eredményt elérni. Meg fogja látni rövidesen a közönség is, hogy ez mire lesz elég! A reklám partnereink elégedettsége is fő szempont, ezért nekik külön köszönet, hogy ezen a szenzációsan jó szervezésű versenyen el tudtunk indulni. Ők a következők, SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.