Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 30. 11:31, csütörtök | Helyi

Shotokan Karate Európa Bajnokságot rendeznek Sopronban

Shotokan Karate Európa Bajnokságot rendeznek Sopronban

Május utolsó hétvégéjén Shotokan Karate Európa Bajnokságnak ad otthont városunk a Novomatic Arénában a JSKA (Japan Shotokan Karate Association) Hungary és a Soproni Rendészeti Sportegyesület (SRSE) szervezésében.

A több korosztályos kontinensviadalra ellátogat Japánból a karate talán legnagyobb élő alakja, a 78 esztendős Keigo Abe 9. danos mester is, aki a versenyzők számára szemináriumot is tart az Európa Bajnokság ideje alatt.

Az EB nyilvános része május 28-án, vasárnap lesz, melyre a belépés ingyenes. – mondta el Pirger Attila, a rendezvény főszervezője, az SRSE szakosztályvezetője.

A verseny a reggeli órákban a csapatok bevonulásával, illetve megnyitó ünnepséggel kezdődik. A mintegy 250 versenyző bevonulásához a hangulatot a Soproni Zeneiskola dobosai szolgáltatják majd. – tette hozzá a szakosztályvezető.

(Pirger Attila - jobbra - alapozó edzést tart a jövő karate utánpótlásának)

A rendezvényre kilátogató szurkolók négy küzdőtéren magyar, sőt soproni versenyzőknek is szurkolhatnak, valamint az eredményhirdetéskor értékes ajándékokat is nyerhetnek. A kontinensviadal mögé lehetőségeikhez mérten már több ismert soproni vállalkozás is beállt támogatóként – így a FÉSZ Zrt., az Autoliv, a Dekor Print Papírmanufaktúra, a Fire Safety Events Kft., a Fire-Natura Kft., az Erhardt Étterem Borpince, a Solo Restaurant, a Sop-Vill Kft., a Nemes Bau Plusz Kft., a Winkler Tüzép, a Winelife Borászat, és az Ottó Pince is - hangsúlyozva a verseny helyi jelentőségét.

Egy jó hangulatú és látványos Európa Bajnokságot szeretnénk megrendezni, amely a soproni családoknak is kikapcsolódást, jó hétvégi programot jelenthet. – zárta szavait Pirger Attila.

Címkék: Karate EB, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.