Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 17. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Sokkoló elemlámpával támadott

Sokkoló elemlámpával támadott

Két férfi a soproni Várkerületen verekedett össze hétfő este.

A Soproni Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két soproni férfi ellen.
A nyomozás elsődleges adatai alapján a gyanúsítottak 2015. december 16-án 19 óra 20 perc körüli időben, a soproni Várkerületben szóváltásba, majd dulakodásba keveredtek egymással.
Az idősebb tettes póráz nélkül sétáltatta kutyáját, amikor egy fiatal párral találkozott. A házaspár egy kisebb testű kutyát vezetett, amikor a hölgy kérte a vele szemből érkező férfit, hogy kösse meg, vagy fogja le ebét, mivel rámorgott terrierjére és nem akarja, hogy marakodjanak. A férfi indulatosan válaszolt, hogy „nem bánt”, majd egy vezényszóval a nagytestű négylábút támadásra utasította.
A férj felszólította az ittas férfit, hogy ne uszítsa kutyáját. A férfi a hangnemet sérelmezve, zsebéből egy sokkoló elemlámpát vett elő és fiatalabb társa szemébe világított, majd a nyakához nyomta. A bántalmazott a fájdalom hatására támadóját megrúgta, aki ezután a lámpával fejen ütötte.
Az elkövető a helyszínről távozott, azonban a járőrök 15 percen belül egy közeli utcában elfogták, valamint a sokkolót egy tuja tövében lefoglalták.
A rendőrök a 62 éves és a 44 éves soproni lakosokat a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.